Sutrašnja utakmica je sudar mladosti i iskustva

ISKORISTIO PRILIKU I IZBORIO STATUS PRVOTIMCA - David Puclin (M. MIJOŠEK)
ISKORISTIO PRILIKU I IZBORIO STATUS PRVOTIMCA - David Puclin (M. MIJOŠEK)

Duga zimska prvenstvena stanka konačno se bliži kraju, a čast da otvore proljetnu polusezonu Prve HNL imat će Istra 1961 i Lokomotiva sutra na "Drosini" od 18 sati. Bit će to prva utakmica 21. kola, ujedno i prva službena utakmica trenera Marija Tota na pulskoj klupi. Zanimljivo, pulski će prvoligaš u nastavak prvenstva krenuti sa starim igračkim kadrom, novim trenerom i u novoj taktičkoj formaciji. Trener Tot je u najavi susreta bio vrlo jasan. I hrabar.

- Očekujem sva tri boda. Znamo kako doći do pobjede protiv Lokomotive ukoliko će igrači slijediti zamišljeni plan. Doduše, ne očekujemo lak zadatak, kako zbog kvalitete suparnika, tako i zbog činjenice da je to prva utakmica. A svaka je utakmica na početku sama po sebi teška za prognoziranje - rekao je Marijo Tot koji ipak nije uspijevao sakriti uzbuđenje tijekom razgovora s novinarima uoči svoje prvenstvene premijere na klupi Istre 1961. - U svakom slučaju, sutra očekujem zanimljivu utakmicu koju bi mogli nazvati i sudarom mladosti i iskustva. Lokomotiva već tradicionalno ima vrlo mladu momčad, dok je naša već iskusna, jer imamo veliki broj igrača s povećim HNL iskustvom.

Kvalitete i iskustva pulskoj momčadi doista ne manjka, no ozljede su prorijedile ionako ne osobito brojan kadar na koji trener Tot računa ovoga proljeća.

- Ovoga trenutka je sigurno da Bertoša, Hadžić i Stepčić neće biti spremni za sutrašnji nastup, dok još uvijek postoji mogućnost da Mitrevski zaigra. Vidjet ćemo pred samu utakmicu kakva će biti situacija s njegovom ozljedom. No, bojazni nema. Na stoperskim pozicijama imamo Gojkovića koji je neupitan i iskusnog Žižića koji je vrlo dobro radio na pripremama. Imamo, zapravo, optimalan kadar za ovih 16 kola, jedino što nas sad muče te ozljede. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter