Što s novim komadom kopna u medulinskom portu?

 (Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Materijalom dobivenim od produbljivanja morskog dna uz obalni zid i ribarski mol kod Mižerije u Medulinu nasuta je obala uz obližnje košarkaško igralište. Tim je radovima obalna crta pomaknuta za nekih pet metara prema moru, a čemu će poslužiti taj novi komad kopna za sada nije poznato.

U odmuljivanje je komunalno poduzeće Buža utrošilo oko 50 tisuća kuna, a direktor tvrtke Aleksander Vojak kaže da je to i posljednje produbljivanje morskog dna u medulinskoj luci koje će se obaviti u ovoj godini. Za radove je, naglašava, Buža imala potrebne suglasnosti Lučke uprave.

- Veliko odmuljivanje medulinske luke počet će tek za dvije godine. Naime, 30. svibnja 2017. na naplatu nam dolazi posljednja rata kredita koji smo digli za te investicije, nakon čega ćemo podignuti novi kredit čime nastavljamo s produbljenjem luke, kaže Vojak.

Nasuta površina uz igralište i fitness sprave u nadležnosti je Općine, pa će na njoj biti da nakon radova uz more uredi kompleks primjeren sportsko-rekreativnoj zoni. Ipak, za sada je evidentno samo da će teren poravnati, a o novim sadržajima tek se razmišlja.

- Što smo na napravili s igralištem za sada je to sve. Medulinu je bilo neophodno prvo javno igralište, a za nešto više od toga potrebno je napraviti projekt. Razmišljalo se i o skate parku, ali to onda predviđa i buku u večernjim satima pa ćemo za njega naći neku drugu lokaciju. Sprave su postavljene prema moru jer se prije nasipavanja nije ni moglo tu graditi još jedno igralište. Ako je sada dobivena površina za to, mada sumnjam, može se razmišljati i premještanju sprava i izradi novog projekta. Prostor treba minimalno urediti, a kroz godinu ćemo vidjeti što dalje, kaže zamjenik načelnika Damir Demarin.

Tvrdi da bi za ozbiljnije uređenje prostora trebalo sagraditi i obalni zid, ali i izraditi maritimnu studiju, što bi cijelu investiciju dignulo na milijunsku razinu. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter