Stjepan i Luka uz filharmoniju oduševili publiku

Prepuni London Palladium
Prepuni London Palladium

"2Cellos i Kraljevska filharmonija oduševili su preksinoć svoje obožavatelje u prepunom London Palladiumu. Tu su, naime,  Luka Šulić i Stjepan Hauser promovirali svoj novi album "Score" na kojem je objavljeno 14 poznatih filmskih tema. Njihov londonski koncert održan je netom nakon stravičnog napada pred britanskim parlamentom. No koncert je prošao bez problema, a Luka i Stjepan su na putu za Beograd gdje će 25. ožujka održati veliki koncert, izvješćuju iz Menarta.

U Zagrebu 28. ožujka

Luka i Stjepan sa svojim vjernim obožavateljima u Hrvatskoj zakazuju prvi susret u utorak, 28. ožujka, kada je na rasporedu zagrebačka promocija novog albuma "Score". Promocija albuma će se održati u 20 sati, u klubu "Johann Franck". Prema najavi, samo na promociji u klubu, promotivna cijena CD-a "Score" bit će 90 kuna, a limitirani broj CD-ova za prodaju ima potpise Luke i Stjepana. Budući da je novi album snimljen s Londonskim simfonijskim orkestrom te su pred 2Cellos veliki koncerti s orkestrima diljem svijeta, Luka i Stjepan neće svirati na promociji, ali zato pripremaju veliki spektakl u pulskoj Areni 2. srpnja.

Na albumu "Score" 2Cellos se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju. Album prati i svjetska turneja koja počinje u srpnju 2017.  Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svijet zvuka, a u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se ovoga puta Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom. Album su najavili skladbom Medley iz popularnog serijala "Game of Thrones" (Igra prijestolja). Taj je spot  baš kao i spot za pjesmu  "Moon River" snimljen u Dubrovniku, dok je spot za treću pjesmu s albuma "Gladiator", snimljen u pulskoj Areni te na Durmitoru.

Skladbe iz poznatih filmova

Album uključuje skladbe iz poznatih filmova, među kojima su "My Heart Will Go On" iz "Titanica", "For the Love of a Princess" iz "Hrabrog srca", "May it Be" iz "Gospodara prstenova", "Now We are Free" iz Gladijatora, "Moon River" iz Doručka kod Tiffanyja… (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter