Springsteen oduševio obradom "Highway to Hell"

Bruce Springsteen (Arhiva)
Bruce Springsteen (Arhiva)

Američki rock pjevač Bruce Springsteen, popularni "The Boss", oduševio je australsku publiku izvodeći prvi put obradu AC/DC-jeve pjesme "Highway to Hell" čime je odao počast tom najuspješnijem australskom bendu, piše časopis Rolling Stone.

Springsteen je jednim od najvećih hitova iz 1979. otvorio poduži set od 28 pjesama, među kojima je izveo covere također australskog benda The Saintsa "Just Like Fire Would" i američkog country pjevača Moon Mullicana "Seven Nights To Rock".

Pjesmom "Highway to Hell" odao je počast preminulom pjevaču Bonu Scottu, koji je odrastao u blizini Pertha, a umro 1980. nakon prekomjerne konzumacije alkohola. "Highway to Hell" bio je njegov posljednji album s bendom. Preostali članovi razmišljali su o raspuštanju sastava, no pronašli su zamjenu za preminuloga Scotta u Brianu Johnsonu, bivšem glavnom vokalu sastava Geordie. Pet mjeseci nakon Scottove smrti AC/DC je izdao svoj najuspješniji album u karijeri "Back in Black", koji je i drugi najprodavaniji u povijesti glazbe. Ispred je samo "Thriller" kralja popa, Michaela Jacksona.

Springsteen je tijekom trostrukog nastupa u Areni u Perthu odsvirao ukupno 56 različitih pjesama, a osam pjesama, među kojima su "Terry’s Song", "American Land", "Streets of Fire", "Candy’s Room", "Downbound Train" i "The Promise", izveo je prvi put na ovoj turneji.

Cover pjesme "Just Like Fire Would" koju je također izveo tijekom svog nastupa u Perthu, nalazi se na njegovom novom, 18. studijskom albumu "High Hopes" koji je izašao 14. siječnja. Album je nastavak na njegov prijašnji album "Wrecking Ball" iz 2012., a na njemu se osim nekoliko nikad objavljenih pjesama nalaze i miksevi starijih pjesama te nekoliko obrada.

Springsteen je album snimao tijekom prošle godine diljem SAD-a i Australije, a na njemu su gostovali, između ostalih, članovi E Street Banda te Tom Morello, poznatiji kao gitarist grupe Rage Against the Machine. Osim Springsteena, album su producirali Brendan O’Brien i Ron Aniello. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter