Springsteen izdaje set s neobjavljenim albumom

Bruce Springsteen (Arhiva)
Bruce Springsteen (Arhiva)

Američki glazbenik Bruce Springsteen uključit će kompletan dosad neobjavljen album, odbačen 1979., u set posvećen jednom od njegovih značajnijih uradaka, dvostrukom albumu "The River", čiji izlazak se predviđa početkom prosinca.

U petak je najavio da će set naslovljen "The Ties That Bind: 'The River' Collection" sadržavati četiri CD-a i tri DVD-a, a u prodaju će biti pušten 4. prosinca.

Objavljen u listopadu 1980. "The River" je prvi album Brucea Springsteena koji se popeo na prvo mjesto američkih ljestvica. Prethodne godine snimio je neimenovani album, ali ga je stavio sa strane objasnivši kasnije da mu je "nedostajalo jedinstvo i konceptualni intenzitet kakav voli u svojoj glazbi".

Objavit će se, dakle, prvi put u prosincu, iako je prerađena inačica sedam njegovih pjesama uklopljena u "The River" objavljen godinu dana kasnije.

Set će sadržavati i videosnimku koncerta snimljenog 5. studenoga 1980. na Arizona State Universityju, u okviru turneje. Springsteen (66) je aktivan u studiju i na sceni. Prošle je godine objavio svoj 18. album. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter