SPOSAnews14 ovog vikenda u Domu branitelja

Festival SPOSAnews14 najavila je organizatorica Marijana Dabo Percan uz Biljanu Pliško, predstavnicu pokrovitelja (M. MIJOŠEK)
Festival SPOSAnews14 najavila je organizatorica Marijana Dabo Percan uz Biljanu Pliško, predstavnicu pokrovitelja (M. MIJOŠEK)

Velika modna revija u subotu, 25. siječnja, točno u podne, u pulskom Domu hrvatskih branitelja, označit će otvorenje manifestacije Istarski festival vjenčanja SPOSAnews14. Prvi put, ova će se manifestacija održati u organizaciji modne agencije Tijara. Organizatorica, Marijana Dabo Percan najavila je na konferenciji za novinare program festivala istaknuvši pritom da će se ove godine predstaviti ukupno 71 izlagač.

I ove godine, SPOSAnews će ponuditi pregršt zanimljivih sadržaja za mladence, budući da je ovaj festival već prepoznatljivo mjesto susreta svih djelatnosti koji pomažu da dan vjenčanja mladencima i njihovim uzvanicima zaista bude poseban i nezaboravan.

Dakle, predstavit će se svi oni čije su usluge i vještine potrebne da vjenčanje bude savršeno: saloni vjenčanica, zlatari, cvjećarnice, fotografi, snimatelji, restorani, slastičarnice, catering, vinari, organizatori i dekorateri vjenčanja, a bit će izloženi i prijedlozi poklona te predstavljene ponude bračnih putovanja.

Nakon podnevne modne revije na otvorenju festivala na kojoj će se predstaviti salon Vjenčanice Biba uz nakit Argentuma, zatim vjenčanice koje donose butici Angels Wedding, Mariage i Stehlik by Anja Stehlik uz šminku Edena i frizure studija Hair, budući mladenci moći će tijekom cijelog poslijepodneva sudjelovati u radionicama, te se prepustiti užitku degustiranja torti, sudjelovati u prezentaciji plesa, šminke, frizura, ali i poslušati predstavljanja bendova za vjenčanja.

Večer je, uobičajeno, rezervirana za modnu reviju dizajnerskih vjenčanica Wedding Fever na kojoj će s početkom u 20 sati manekenke modne agencije Tijara predstaviti kreacije devet modnih kreatora - Doris Kolić, Saše Đukića-Obradovića, Mateje Bosek, Antonele Gregorović, Vesne Kuiš, Manuele Đukić, Elene Vižentin, Martine Kuzlić i Sanje Kaić.

Kreacije će ocjenjivati stručni žiri koji će sačinjavati kostimografkinja i kreatorica Kristina Nefat, odjevna tehničarka iz butika "Vjenčanice Biba" Biljana Pliško i modna dizajnerica Karmen Paulinić. Uz kreatore, svoje će kreacije predstaviti i salon Vjenčanice Biba te butici Angels Wedding, Mariage i Stehlik by Anja Stehlik.

Nakon toga, uslijedit će i proglašenje najbolje uređenog izložbenog prostora, a koje će ocjenjivati stručni žiri koji će činiti predsjednica HDLU-a Istre Dorina Vlakančić, dizajnerica interijera Elena Grah i arhitektica Tanja Kirac.

I u nedjelju će posjetiteljima biti na raspolaganju bogat festivalski program od 11 do 19 sati.

Ulaz na ovu dvodnevnu manifestaciju kao i sudjelovanje u njenim radionicama je besplatno. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter