Glas Istre
Subota
25.03.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
25.03
Atraktivno zemljište na kojem se nalazi tvornica

Sponza: Mirna mora ostati u Rovinju

Objavljeno: 03.03.2016 | 09:27 Zadnja izmjena: 03.03.2016 | 09:27 4 komentara

Najzanimljivija točka dnevnog reda prekjučerašnje sjednice Gradskog vijeća odnosila se na pitanje vijećnika Petra Radetića (SDP) što se čini i dokle su došli radovi na uređenju poslovne zone Gripole -Spine. Uz to, vijećnika je zanimalo i koji se broj poduzetnika i obrtnika javio na natječaj objavljen od strane Grada za poslovne prostore na spomenutom lokalitetu te da li je i tvornica ribljih prerađevina Mirna zainteresirana za istu lokaciju.

Čekaju Mirnu

Odgovor na postavljeno pitanje dao je gradonačelnik Giovanni Sponza, objasnivši da se radovi odvijaju prema zacrtanom planu i programu, ali i da će zbog nadolazeće turističke sezone, biti  nastavljeni na jesen. Što se tiče zainteresiranosti poduzetnika pojasnio je i da se deset osoba prijavilo na natječaj koji je, saznajemo i zbog Mirne, na čekanju.

-Učinili smo sve da spasimo Mirnu od stečaja, i stečaj se na sreću zaposlenika, tradicije tvornice kao i čitavog Rovinja nije dogodio. Novi vlasnik Mirne danas je Podravka, od čije Uprave već dvije godine tražimo da se izjasni oko nastavka, odnosno uvjeta i mjesta proizvodnje. Naime, oko mogućeg iseljenja s postojeće atraktivne lokacije, pa čak i preseljenja u druge gradove bilo je i još uvijek ima puno spekulacija. No ono jedino što nas zanima je ostanak Mirne u Rovinju, rekao je gradonačelnik Sponza.

Prvi čovjek grada iskoristio je i prigodu da s govornice Gradskog vijeća pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku današnjim vlasnicima tvornice ribljih prerađevina a koja se može svesti pod rečenicu - Mirnu ne damo! Drugim riječima učinit će sve sa svoje strane da omoguće nastavak proizvodnje u Rovinju.

Vrijedno zemljište

-Strpljivi smo i čekamo odgovor iz Mirne, čijoj Upravi nudimo otvorenu suradnju i partnerski odnos. Čekamo i zbog toga jer se ne želimo dovesti u situaciju da nam se sutra spočita da se Mirna morala iseliti iz Rovinja zato jer nije imala prostora. Želim naglasiti i to da ukoliko netko i razmišlja o preseljenju Mirne izvan Rovinja mora znati  da vrijednost i značaj nekretnine koja se danas nalazi u vlasništvu Podravke u tom slučaju neće biti ista, već puno manja.   Stoga, uz moguć ostanak na postojećoj lokaciji kao alternativu nudimo rješenje - njenu dislokaciju u poduzetničku zonu Gripole-Spine. No, s obzirom da odgovor Podravke još uvijek nemamo, sada smo u poziciji da obrtnike koji su se već ranije javili na natječaj za novu poduzetničku i poslovnu zonu molimo za strpljenje, rekao je Giovanni Sponza.

Natječaj je na naime na čekanju jer se čeka izjašnjavanje Mirne. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik