Sponza: Mirna mora ostati u Rovinju

Atraktivno zemljište na kojem se nalazi tvornica
Atraktivno zemljište na kojem se nalazi tvornica

Najzanimljivija točka dnevnog reda prekjučerašnje sjednice Gradskog vijeća odnosila se na pitanje vijećnika Petra Radetića (SDP) što se čini i dokle su došli radovi na uređenju poslovne zone Gripole -Spine. Uz to, vijećnika je zanimalo i koji se broj poduzetnika i obrtnika javio na natječaj objavljen od strane Grada za poslovne prostore na spomenutom lokalitetu te da li je i tvornica ribljih prerađevina Mirna zainteresirana za istu lokaciju.

Čekaju Mirnu

Odgovor na postavljeno pitanje dao je gradonačelnik Giovanni Sponza, objasnivši da se radovi odvijaju prema zacrtanom planu i programu, ali i da će zbog nadolazeće turističke sezone, biti  nastavljeni na jesen. Što se tiče zainteresiranosti poduzetnika pojasnio je i da se deset osoba prijavilo na natječaj koji je, saznajemo i zbog Mirne, na čekanju.

-Učinili smo sve da spasimo Mirnu od stečaja, i stečaj se na sreću zaposlenika, tradicije tvornice kao i čitavog Rovinja nije dogodio. Novi vlasnik Mirne danas je Podravka, od čije Uprave već dvije godine tražimo da se izjasni oko nastavka, odnosno uvjeta i mjesta proizvodnje. Naime, oko mogućeg iseljenja s postojeće atraktivne lokacije, pa čak i preseljenja u druge gradove bilo je i još uvijek ima puno spekulacija. No ono jedino što nas zanima je ostanak Mirne u Rovinju, rekao je gradonačelnik Sponza.

Prvi čovjek grada iskoristio je i prigodu da s govornice Gradskog vijeća pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku današnjim vlasnicima tvornice ribljih prerađevina a koja se može svesti pod rečenicu - Mirnu ne damo! Drugim riječima učinit će sve sa svoje strane da omoguće nastavak proizvodnje u Rovinju.

Vrijedno zemljište

-Strpljivi smo i čekamo odgovor iz Mirne, čijoj Upravi nudimo otvorenu suradnju i partnerski odnos. Čekamo i zbog toga jer se ne želimo dovesti u situaciju da nam se sutra spočita da se Mirna morala iseliti iz Rovinja zato jer nije imala prostora. Želim naglasiti i to da ukoliko netko i razmišlja o preseljenju Mirne izvan Rovinja mora znati  da vrijednost i značaj nekretnine koja se danas nalazi u vlasništvu Podravke u tom slučaju neće biti ista, već puno manja.   Stoga, uz moguć ostanak na postojećoj lokaciji kao alternativu nudimo rješenje - njenu dislokaciju u poduzetničku zonu Gripole-Spine. No, s obzirom da odgovor Podravke još uvijek nemamo, sada smo u poziciji da obrtnike koji su se već ranije javili na natječaj za novu poduzetničku i poslovnu zonu molimo za strpljenje, rekao je Giovanni Sponza.

Natječaj je na naime na čekanju jer se čeka izjašnjavanje Mirne. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter