Snijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gorskom kotaru, Lici i Zagorju od sinoć pada prvi ovojesenski snijeg, a sniježi i u Zagrebu. Zimske službe imaju pune ruke posla, a probleme stvara i jaka bura zbog koje je na pojedinim dionicama zabranjen promet za prvu skupinu vozila.

Najviše snijega je napadalo u Bednji -14 centimetara, u Čabru 12, a u Delnicama devet centimetara. Zabijelio je i Varaždin, gdje su izmjerena tri centimetra snijega.

U Zagrebu lepršaju pahulje, dok je na Sljemenu snježni pokrivač visok četiri centimetra. Državni hidrometeorološki zavod najavio je da bi u Gorskom kotaru i Lici moglo napadati do 20 cm snijega.

U nizinskoj Hrvatskoj temperature se kreću od nule pa do tri stupnja, a u gorskoj Hrvatskoj koji stupanj ispod nule.

Za razliku od kontinenta, na jugu Hrvatske u nedjelju ujutro izmjerene su vrlo viske temperature za ovo doba godine. U Dubrovniku, Pločama i na Mljetu u sedam sati izmjereno je 20 stupnjeva, a u Komiži 21. U Splitu i Metkoviću bilo je 19 stupnjeva.

Ograničenja u prometu
Zbog olujnog vjetra zabranjen je promet za sve skupine vozila na dionici autoceste A6 između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera, javlja HAK.

Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja i Paškim mostom smiju voziti samo osobna vozila.

Zimski uvjeti na snazi su na autocesti A6 Rijeka.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom. (Danas.hr)


Podijeli: Facebook Twiter