Sj. Koreja stavila svoje rakete u stanje pripravnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un je na izvanrednoj sjednici održanoj u petak zapovjedio da se sjevernokorejski raketni sustavi stave u stanje pripravnosti za napad na vojne baze SAD-a u Južnoj Koreji i na Pacifiku.

Sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA je izvijestila da je Kim Jong-un zapovijed dao na sastanku s glavnim generalima, održanom u petak u ponoć nakon letova američkih bombardera B-2 nad Južnom Korejom i ocijenio da je s obzirom na situaciju "došlo vrijeme da se riješe računi s imperijalistima iz SAD-a".

- On je potpisao plan tehničkih priprema strateških raketa vojske Sjeverne Koreje, zapovjedivši da budu pripravne za lansiranje da bi se u svakom trenutku moglo napasti teritorij SAD-a, njegove vojne baze u područjima operativnih djelovanja na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam, te one u Južnoj Koreji, izvijestila je KCNA.

Dva američka nevidljiva nuklearna bombardera B-2 koja su doletjela iz baze Whiteman u Missouriju izvela su u četvrtak vježbu iznad Južne Koreje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter