SDSS: Vlast je slučajem Muzil pokazala svoju bahatost

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)
(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Komentirajući zadnju sjednicu Gradskog vijeća i usvajanje pulskih prostornih planova, potpredsjednica SDSS-a i županijska vijećnica Mirjana Galo kazala je da je IDS-ova vlast na primjeru Muzila pokazala svu svoju bahatost, ali i nesposobnost.

- Za mene je neprihvatljivo da ti ljudi koji nisu u stanju urediti grad koji je zbog propalih fasada, loših prometnica i prljavih ulica jedan od najzapuštenijih na Jadranu, doista misle da imaju legitimitet raspolagati s pulskim draguljem poput Muzila. Svojom zadnjom odlukom uzeli su nešto što pripada našoj djeci i unucima služeći se parolama i demagogijom kako brinu o zapošljavanju. No način na koji to čine, pokazuje da zapravo ne vole Pulu i njene građane, jer zapošljavanje na Muzilu znači jedino posao spremačice, skupljača golf loptica i čistača, kazala je Galo.

Naglasila je da se nitko od gradskih čelnika nije brinuo o zapošljavanju kada su redom propadali proizvodni pogoni i gubila radna mjesta u Bojoplastu, Arena trikotaži, Purisu, Pazinci...

- Umjesto da se sačuvaju radna mjesta, ona su uništena jer su na rukovodeća mjesta dovođeni nesposobni podobnici, a Pulu nikada nije potresala veća nezaposlenost. Ako volite grad, onda ćete novac umjesto da ga kanalizirate podobnima, preusmjeriti stručnjacima koji će ga znati dovesti u red, poručila je Galo.

Istaknula je da je sramotno i glasovanje predstavnika Zelene stranke u Vijeću te da je to pokazalo da je nekim vijećnicima uvijek ispred svega osobni interes. Posebno se obrušila na HDZ-ove snage u Vijeću koji su prethodno najavljivali bojkot prostornih planova da se na kraju ne bi ni pojavili na sjednici, što, kako kaže, samo pokazuje da IDS i HDZ zapravo rade u suglasju i dobro surađuju. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter