Rovinjska Popolana: Udarni dan s 1.700 sudionika

Zumba na središnjem rovinjskom trgu (A. POKRAJAC)
Zumba na središnjem rovinjskom trgu (A. POKRAJAC)

Subota je bila udarni dan Popolane, tradicionalne trodnevne sportsko-rekreativne, gastro i humanitarne manifestacije, koja se već sedmu godinu održava u Rovinju, posljednjeg vikenda u travnju. Sportsko-rekreativna natjecanja startala su već u osam sati Prvenstvom Rovinja u sportskom ribolovu. Nešto kasnije krenuli su udičari s obale u Valdibori. U hotelu Adriatic odvijao se šahovski turnir.

Najveselije je ipak bilo na središnjem Trgu maršala Tita. Ondje su nastupali najmlađi iz vrtića Neven i Naridola, osmoškolci i brojni rovinjski pjevači i plesači. Vrhunac je bilo plesanje zumbe u programu "1+1 = Rovinj vježba", u kojem su sudjelovale Rovinjke svih generacija i njihove gošće.

Na trg su u tradicionalnoj akciji "1+1 = milijuni koraka" došli članovi Udruge osoba s invaliditetom. U suradnji sa udrugom K.I.D. iz Kopra, izveli su performans u koji se su se uključili i brojni gledatelji.

Najvažniji je ipak bio humanitarni dio manifestacije. Na štandovima na trgu prikupljale su se donacije, prodavale majice s amblemom Popolane te rukotvorine koje su izradili članovi Udruge osoba s invaliditetom. Prikupljena sredstva poklonit će se obitelji Del Conte, kojima se pomaže u liječenju njihovog trogodišnjeg sina Nicoloa.

S trga je krenula i biciklijada. Uz otvoreni turnir u pikadu na trgu se odvijao Dan dječjeg tenisa, turnir u uličnoj košarci te demonstracije borilačkih vještina.

Popolana se odvija pod motom "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter