Rovinj: Pritvoreni dileri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija je u proteklih sedam dana pritvorila pet osoba zbog dilanja droge na području Rovinja i Umaga. Naime, zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, rovinjska policija je kriminalistički obradila 29-godišnjaka s područja Vodnjana i 18-godišnjaka iz Rovinja.

Obojica su u srijedu uhićeni i nakon ispitivanja privedeni pritvorskom nadzorniku PU istarske. Za 29-godišnjaka je utvrđena sumnja da je od listopada prošle godine do početka ove godine prodavao drogu speed osobama s područja Rovinja te je u srijedu uhićen. Istoga dana su istražitelji uhitili 18-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da je proteklu subotu prodao marihuanu području Rovinja, jednom mladiću s umaškom područja, za nekoliko stotina kuna. Pored toga, utvrđeno je da je od listopada prošle godine do siječnja ove godine, u obiteljskoj kući davao djevojci na uživanje marihuanu, kao i da joj je omogućavao prostor za konzumaciju droge. Umaška policija je trojicu mladića u dobi od 20 i 22 godine iz Umaga i umaškog područja privela pritvorskom nadzorniku zbog teške krađe i kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, umaška policija je po dovršetku kriminalističkog istraživanja pritvorila jednog 22-godišnjaka još 20. veljače, a druga dvojica mladića u četvrtak. Istraživanjem je utvrđeno da su dvojica 22-godišnjaka u noći sa 17. na 18. veljače, u Novigradskoj ulici u Umagu, provalili u jednu cvjećarnu odakle su iz aparata za tople napitke ukrali kovanice. Vlasnici, 54-godišnjak i 52-godišnjakinja su oštećeni za nekoliko stotina kuna. Nadalje, policija sumnjiči jednog od dvojice 22-godišnjaka da je zajedno s 20-godišnjakom prodavao marihuanu na umaškom području. Pored dilanja marihuane, 20-godišnjaka policija sumnjiči da je omogućavao da se marihuana konzumira u njegovom prostoru, čime je počinio i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter