Rovinj: Otvorena trodnevna Popolana

Najmlađi Rovinjci na Popolani
Najmlađi Rovinjci na Popolani

Prvi dan trodnevne manifestacije Popolana, koja se već osmu godinu zaredom organizira u Rovinju s ciljem popularizacije sporta, zdravog života, rekreacije, zabave i humanosti, bila je u znaku mlađih stanovnika grada svete Eufemije.

Već u jutarnjim satima djeca iz rovinjskih vrtića "Neven" i "Naridola" okupirali su Trg maršala Tita te uz pomoć odgajateljica i rasplesanih animatorica Maistre pokazali kako se oni, kroz ples, igru i pjesmu znaju zabavljati.

Oko 11 sati Trg se pretvorio u mravinjak. Preplavili su ga osnovci i srednjoškolci predvođeni Rovinjskim mažoretkinjama i Limenom glazbom predstavivši se sportsko-rekreativnim programom. Stariji Rovinjci, među kojima i članovi Društva osoba s invaliditetom te Kluba umirovljenika, opremali su prodajne štandove suvenirima Popolane.

Uz dječje radove i cvjetnice najtraženije su bile žute majice s otisnutim sloganom humanitarne akcije pod motom "Moje vrijeme". Majice kratkih rukava prodaju se po simboličnih 25 kuna, a sav prihod bit će usmjeren za kvalitetniju organizaciju dnevnog boravka članova Društva osoba s invaliditetom.

Drugi dan Popolane bogat je sportskim i natjecateljskim događanjima. U 8 sati otvara se Prvenstvo u podvodnom ribolovu, a pola sata kasnije i natjecanje u sportskom ribolovu s Valibore i s broda. U 9.30 starta utrka pod nazivom "Kvarnersko-istarska Trekking Adventur", paralelno se održava promocija istarskih kažuna te zabavni program "1+1= Rovinj - Rovigno vježba". U 10.30 sati počinje šahovski turnir.

Poslijepodne, točno u 14 sati vrijeme je za službeno vaganje ulovljene ribe i proglašenje pobjednika. U 15.30 počinje Otvoreni turnir u električnom pikadu, a u 16 sati starta tradicionalna biciklijada "Popolana - Maistrana", kada se na Trgu nastavlja i sportsko-rekreativan program namijenjen mlađim sportskim kategorijama - ulična košarka, mini rukomet, taekwondo aikido te karate prezentacija. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter