Rovinj: Ipak dozvoljeno prikupljanje boca, ali…

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je Glas Istre, sa sjednice Vijeća prenio točku dnevnog reda, a koja se tiče nove odluke o komunalnom redu i jedne, u najmanju ruku nepromišljene odredbe, koja se odnosi na zabranu prikupljanja komunalnog otpada (u koju su uvršteni i sakupljači boca) Rovinj je meta novinara, koji se baš kao i niže potpisana pitaju znači li to da će osobe koje iz gradskih kanti izvlače i odnose plastične boce biti kažnjene. Jer je izrijekom na pitanje vijećnice SDP-a Ede Kalčić da li se misli na sakupljače boca i obilaženje kamionima i skupljanje stare tehničke robe to i potvrđeno od pročelnika Grada Ande Saine.

Nema kazni za sakupljače boca

On je naime odgovorio da je zabranjeno bilo kakvo neovlašteno sakupljanje otpada na području grada a isto će se uskladiti i u prekršajnim odredbama. Pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco u svom dopisu u utorak navodi kako se radi o neutemeljenim natpisima

- U odluci o komunalnom redu usvojenoj na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, nigdje ne stoji odredba o zabrani sakupljanja plastičnih boca. Predmetna odluka sadrži samo jednu opću odredbu o zabrani neovlaštenog sakupljanja otpada, što je usmjereno protiv organiziranih sakupljača raznog otpada (metala, željeza...) po raznim gradskim naseljima, a na koje smo dobili razne pritužbe građana. Potrebiti građani, kojima je sakupljanje povratne ambalaže izvor prihoda, ne smatraju se neovlaštenim sakupljačima te isti neće biti kažnjeni od komunalnih redara. Ponavljamo, odredba je usmjerena na organizirano prikupljanje, sortiranje i razvrstavanje otpada, a ne na pojedince koji prikupe po neku odbačenu plastičnu bocu, navodi u svom priopćenju rovinjska pročelnica. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter