Roger Waters prodao najviše ulaznica u ovoj godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roger Waters ove je godine zaradio 158,1 milijun dolara od prodaje ulaznica za svoju koncertnu turneju "The Wall Live", nadmašivši time Brucea Springsteena i Madonnu, vjecne lidere popisa najplacenijih koncertnih glazbenika.

Waters, bivši clan Pink Floyda ciji je album "The Wall" krajem sedamdesetih godina bio veliki hit, prodao je više od 1,4 milijuna ulaznica diljem svijeta od pocetka godine, navodi specijalizirani casopis Pollstar.

Na drugome mjestu s velikim zaostatkom nalazi se Springsteenova turneja "Wrecking Ball", koja je pocela u ožujku, sa zaradom od 79,9 milijuna dolara, dok je Madonna od ulaznica zaradila 42 milijuna dolara.

Na koncertnim turnejama nalaze se i Lady Gaga, Coldplay i Paul McCartney, što je doprinijelo rekordnoj prodaji od 18,6 milijuna ulaznica za sto najvecih koncerata u SAD-u, cime je uprihodena ukupno 1,1 milijarda dolara.

Organizatori su zbog gospodarske krize ove godine snizili prosjecne cijene ulaznica za 6,34 dolara, na 60,68 dolara, što je najniža prosjecna cijena ulaznica od 2007. godine. (Hina, foto: Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter