Retro party i Cirkus na porečkom adventu

Porečki advent ove godine privukao je Porečane (M. MIJOŠEK)
Porečki advent ove godine privukao je Porečane (M. MIJOŠEK)

Središnji događaj na porečkom Adventu proteklog vikenda bio je predstavljanje marljivog rada učenika i profesora Srednje škole Mate Balote u programu pod nazivom "Z Baloton u Božić". Tako su subotnje prijepodne na Trgu Matije Gupca porečki srednjoškolci upotpunili uz zvuk harmonika, pjesmom, recitacijom, scenskim programom i besplatnom degustacijom vina i maslinovog ulja, čime su pokazali svojim sugrađanima na čemu vrijedno rade tijekom cijele godine. Učenici su tijekom cijelog dana imali svoj štand na kojem su izložili i prodavali božićne ukrase i poklone po simboličnim cijenama. Sav prihod namijenjen je za organiziranje maturalne zabave.

Predstava Princeza žabarica

U petak popodne za djecu je izvedena predstava "Princeza žabarica", nakon čega je uslijedio Retro party u režiji ekipe s porečkog Ski lifta. Zimsko izdanje ovog partyja donijelo je dašak 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća hitovima i toga vremena koje je puštao DJ Giancarlo – Mr. G. Subotu navečer na glavnu pozornicu Adventa svoju energiju i hitove donijeli su porečki dečki iz grupe Cirkus. U nedjelju je u Centru za mlade održan sajam rabljene zimske sportske opreme, a navečer je na Trgu Matije Gupca nastupio Farabuti Band.

Među udrugama koje su se aktivno uključile u program prvog porečkog Adventa je i Društvo Naša djeca. Njegovi odrasli članovi pripremili su nakit za bor kojim su na promotivnom štandu zahvaljivali sugrađanima na donacijama.

Poznati Porečani kao mali

Na štandu se našao i novi DND-ov kalendar kao i ilustrirana knjiga pripovijedaka Ivone Orlić i Marine Dželalije „Poznati Porečani kad su bili mali“.

U subotu su streličari imali na rubu Parka Matije Gupca demonstraciju svojih vještina, a popodne su na pozornici nastupila djeca iz dvije kreativne radionice koje vodi Valentin Gašparini - mali breakeri i dramska grupa. Publika se razišla uz poruku da svaki dan u godini budu dobri jedni drugima, doznajemo u DND-u.

Za posebnu atmosferu na štandu zaslužan je Djed Mraz DND-a, ali i odrasli volonteri koji su se izmjenjivali u animiranju sugrađana i druženju - Goran, Daliborka, Dunja, Ema, Luigi i Ana.

Danas na Adventu

Danas u 17.30 sati nastupit će na glavnoj pozornici Adventa mališani Dječjeg vrtića Paperino, nakon čega će u 19 sati početi svirka Alfa Time Banda za sve koji će se navečer doći družiti u starom gradu uz kuhano vino i besplatno klizanje. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter