Razveselimo naše none i noniće

Letak ovogodišnje humanitarne akcije
Letak ovogodišnje humanitarne akcije

I ove će se godine, drugu godinu zaredom, organizirati humanitarna akcija prikupljanja pomoći za pulske umirovljenike slabijeg imovinskog stanja. Akcija će se održati u subotu 19. i nedjelju 20. prosinca u vremenu od 9 do 16 sati u uredima tvrtke ATI u centru Pule, u Zadarskoj ulici 15.

- Prošle godine Puljani su pomogli da nekoliko dana pred Božić razveselimo 40-ak starijih ljudi. Još se sjećamo jedne nonice koja se u suzama zahvalila na paketu s hranom uz komentar kako je to prvi paket koji je u životu dobila, prepričavaju organizatorice i inicijatorice akcije, pulske studentice Petra, Nikolina, Ivana i Biljana. Dodaju da je upravo toj gospođi muž umro dvadesetak dana prije no što su joj pozvonile na vrata te je susret bio posebno težak, ali pokazao i koliko su Puljani napravili ovom gestom.

Lista potrebitih građana je ažurirana te se ove godine, kako doznajemo, na popisu nalaze i cijele obitelji u kojima žive "naši nonići". Upravo iz toga razloga organizatorice se nadaju da će akcija ove godine biti još i veća te će biti u mogućnosti da se jednokratno pomogne cijelim obiteljima.

Inače, uz ove četiri studentice, koje veže prijateljstvo još iz gimnazijskih dana, u akciju su se aktivno uključili i drugi građani. Kao i prošle godine skuplja se teže kvarljiva hrana i higijenske potrepštine, ali i sve one sitnice koje bi nonićima mogle Božić učiniti ljepšim i dostojanstvenijim. Paketi koji će im biti uručeni pomoći će im da u blagdansko vrijeme djelomično prevladaju neimaštinu, ali, još bitnije, podsjetit će ih da Pula misli na njih. Akciju možete pratiti na Facebook stranici Humanitarna-akcija-Za-noniće. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter