Pulski TZ priredio bogat program za uskrsne blagdane

Prošlogodišnja uskrsna fritaja (M. ANGELINI)
Prošlogodišnja uskrsna fritaja (M. ANGELINI)

Grad Pula, u suradnji s pulskom Turističkom zajednicom, Tržnicom i agencijom Avenue te uz potporu Agrokoke, u subotu priprema bogat uskrsni program koji će se odvijati na tržnici i Portarati.

Kako je rečeno na današnjem predstavljanju manifestacije, fešta počinje od 9.30 sati na Narodnom trgu kod gradske tržnice kada će započeti pravi kulinarski show na otvorenom - spravljanje uskrsne fritaje od 15 kilograma šparuga i čak dvije tisuće jaja.

Kako je naveo Budimir Žižović, "pročelnik za gradske fešte", lani je probijen led s fritajom od tisuću jaja, stoga se ove godine išlo na još veću od koje bi, kako je rekao, trebalo biti podijeljeno oko tisuću porcija. Podjela porcija je, ako sve bude išlo po lanu, planirana za 11 sati, s obzirom na to da bi spravljanje fritaje trebalo trajati oko sat i 45 minuta.

Jaja će za manifestaciju i ove godine donirati pulska Agrokoka, a kako je naveo njen direktor Edin Tanović, želja im je bila počastiti za Uskrs sve svoje sugrađana i vjerne kupce.

Gradski pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić kazao je da je ove godine novina što će se na manifestaciji predstaviti i udruge nacionalnih manjina - Mađara, Makedonaca, Srba, Slovenaca i Albanaca - koje će na štandovima predstaviti svoje udruge i običaje vezane uz ovaj blagdan.

Direktor Tržnice Renato Perc podsjetio je okupljene da tržnica u ponedjeljak, 1. travnja, slavi 110. godišnjicu otvaranja te je ova fešta zapravo i njena rođendanska proslava. Tim će se povodom okupljenima na dar podijelili i oko tisuću pisanica u bojama grada, koje je također darovala Agrokoka.

Okupljene će tijekom cijele manifestacije zabavljati živa glazba, a održavat će se i već tradicionalni "Mirisi i okusi Istre" na kojima će se svojim proizvodima predstaviti 20-ak izlagača iz Istre te gosti iz Slavonije.

Na upit novinara što u slučaju kiše, rečeno je da će se cijela manifestacija ipak održati jer je predviđeno da se najvažniji dijelovi mogu natkriti gazebo šatorima. Stoga je direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj pozvala sve Puljane i njihove goste da se pridruže velikoj fešti. Dodala je i da će se jazz koncert održati na Portarati, no u slučaju kiše će se ipak preseliti u hotel Pulu, i to u večernjim satima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter