Pulska gitarijada zove demo bendove

Nataša Petrić Tasha iz HGU-a i Mirko Mocko iz Rock Caffea u ime organizatora (D. ŠTIFANIĆ)
Nataša Petrić Tasha iz HGU-a i Mirko Mocko iz Rock Caffea u ime organizatora (D. ŠTIFANIĆ)

Pulska gitarijada, sedma nakon njenog ponovnog pokretanja 2011. godine, održat će se u subotu, 29. travnja na Portarati u sklopu proslave Dana grada Pule, a do 7. travnja traje natječaj za prijavu istarskih i primorsko-goranskih demo bendova koji nemaju objavljeni službeni nosač zvuka, objavili su to danas novinarima u ime organizatora Nataša Petrić Tasha, predsjednica pulske podružnice Hrvatske glazbene unije te Mirko Mocko iz pulskog Rock Caffea. Gost gitarijade iste večeri bit će Šajeta sa svojim pratećim bendom.

Raznovrsne nagrade

Nagrade uključuju snimanje spota za pobjednički bend,  plaketu Gitarijade te medijsku promociju.

Uz biografiju benda, slike i kontakt, zainteresirani bendovi do 7. travnja trebaju poslati isključivo autorske radove (ne obrade), i to dvije demo snimke koje ne moraju biti studijske (mogu biti s koncerta ili probe), kao i tekstove pjesama. Pritom, iako je to poželjno, tekstovi ne moraju biti na hrvatskom jeziku.

- Izuzev narodne i zabavne glazbe, na natječaj se mogu javiti bendovi svih žanrovskih usmjerenja, od rocka, punka i metala do reggaea i elektronike, rekla je Nataša Petrić Tasha, predsjednica pulske podružnice HGU-a, dodavši da su pretežito okrenuti istarskim bendovima, no da su otvoreni i za sastave iz susjedne Primorsko-goranske županije.

Dosadašnji pobjednici

Sastav žirija, koji će činiti renomirani glazbenici iz Istarske i Primorsko-goranske županije bit će naknadno objavljen.

Prošle godine pobjednik gitarijade bila je riječka grupa Nord, a tročlani žiri činili su Sale Veruda, osnivač KUD Idijota, danas vođa benda Saša 21, Davor Lukas Bajo iz riječke grupe Fit te Saša Petković, bubnjar grupe Messerschmitt.

Prošlih godina pobjednici pulske gitarijade bili su pulska grupa Mortal Divinity (2015.), labinski bend Breech Denower (2014.), pulski Anger (2013.), pulski Udav (2012.) te novigradski Clavius (2011.). (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter