Pulska gitarijada: Poziv demo bendovima iz Istre

Atmosfera na prošlogodišnjoj Gitarijadi (Manuel ANGELINI)
Atmosfera na prošlogodišnjoj Gitarijadi (Manuel ANGELINI)

Peta, obnovljena pulska Gitarijada održat će se 2. svibnja na Portarati u povodu Dana grada Pule, na koju će se moći prijaviti od nedjelje 15. ožujka do 15. travnja, objavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Rock Caffeu Mirko Mocko i Nataša Petrić Tasha. U slučaju kiše Gitarijada će se održati u Rock caffeu.

Na Gitarijadu se mogu prijaviti svi demo bendovi s područja Istre koji nemaju objavljen nosač zvuka te izvode autorsku glazbu. Materijal je potrebno donijeti u sjedište Hrvatske glazbene unije Istarske županije u MMC Luka ili u Rock caffe. U ovim prostorima bit će kutija u koju se mogu ubaciti materijali a oni moraju sadržavati dvije snimke, kontakt i fotografiju benda. Mogu se prijaviti i oni koji su nastupali prošlih godina, jedino ne smiju prošlogodišnji pobjednici. Ne prihvaća se službeni CD ili online izdanje iza kojeg stoji diskografska kuća, no ako je bend sudjelovao na kompilaciji koju je objavila određena etiketa, to može. Prihvaća se i ako je bend objavio materijal na YouTubeu ili Soundcloudu, bitno je da iza njih ne stoji neka diskografska kuća.

Svi bendovi koji budu nastupili na Portarati imat će točno 30 minuta, od izlaska na binu preko izvedbe i silaska, a svi će svirati na istoj opremi. Pobjednik pulske Gitarijade ide direktno u polufinale Hrvatskog glazbenog festivala u Zaboku, najvećeg domaćeg demo festivala. Tasha i Mocko podsjetili su da svi bendovi koji su prošlih godina pobjeđivali na pulskoj Gitarijadi obično završavali na prvom ili drugom mjestu Zaboku. Radio Aktiv je pobijedio i na HR Demo klubu te bio nominiran za Porina, a uspješni su bili i UDAV, Anger, Soul Display te Breech Denower. Kako je napomenuo Mocko, nekima je na HGF-u pobjeda izmakla zato što su pjevali na engleskom, a tamošnji žiri daje prednost bendovima koji pjevaju na hrvatskom.

Osim nastupa u polufinalu HGF-a, pobjednika čeka nastup u jednom od Rock caffea, labinskom ili pulskom, nastup u emisiji Bez anestezije na Radio Puli te će im biti osigurana promocija u medijima.

Uz bendove u konkurenciji, na Gitarijadi će kao gosti nastupiti We Stand United, pobjednici labinskog natjecanja koji su se već plasirali u polufinale HGF-a. Pokrovitelj pulske Gitarijade je Grad Pula.

Koncert iznenađenja 4. svibnja

Mirko Mocko je najavio i koncert iznenađenja 4. svibnja na Portarati kakav se do sada održavao u Rock caffeu pa su tako nastupili Massimo, Urban Let 3, Jinx, Zabranjeno pušenje, a i ove godine nastupit će jedno jako domaće ime. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter