Puljanka u njemačkim serijama

Pulsko-berlinska glumica Alessija Lause
Pulsko-berlinska glumica Alessija Lause

Pulsko-berlinskoj mladoj glumici Alessiji Lause protekla će godina ostati u pamćenju, ponajprije po nagradama na kazališnim daskama u Edinburgu, a potom i pohvalama i kritikama za uloge na njemačkoj televiziji u nekoliko najgledanijih serija, poput "Tatort" (Na licu mjesta) koja se emitira svake nedjelje kao zasebna "zatvorena" priča iz različitih gradova Njemačke.

U "Tatortu" Alessija igra ulogu Carle Prinz a radnja se događa u Hannoveru, dok je uloga glavne glumice/inspektorice Charlotte Lindholm povjerena Mariji Furtwängler, najpoznatijoj njemačkoj glumici i ujedno ženi vlasnika modnog časopisa Burde. Kako saznajemo iz obiteljskih krugova mlade glumice, Maria Furtwängler je inzistirala da Alessija igra uz nju jer ju izuzetno cijeni kao glumicu.

Alessija je svoje glumačke korake započela u pulskoj ljetnoj MKMF radionici. Ovo je lijepo priznaje i uspjeh mlade Puljanke čija je majka porijeklom iz Valture, a veći dio godine žive na Verudi. "Tatort" se u prosincu prvi put prikazao u dva dijela, seriju je u prvom dijelu gledalo 10,7 milijuna gledalaca, a u drugom dijelu s Alessijom kao dodatnom inspektoricom 11,2 milijuna.

Inače, Alessija je trenutno poslovno u Muenchenu gdje s Marijom Furtwängler u velikom i poznatom berlinskom kazalištu Theater am Kurfürstendamm. Predstva "Rumors" (Glasine), po Alessijinom izboru, prva je kazališna produkcija Santinis Produktion GmbH. Santinis je kazališni ansambl s jedanaest izvrsnih glumaca, nastao idejom njihovog glumačkog vođe Larryja Mossa, a Ivan Vrgoč iz Splita je jedan od glumaca te ujedno i osnivač ove producentske kuće. (Piše Mate ĆURIĆ)

Najbolja ženska uloga
Proteklog ljeta Alessija  je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu na kazališnom festivalu Fringe u Edinburghu. Nagradu je osvojila za ulogu Roberte u drami "Danny And The Deep Blue Sea" (Danny i duboko plavo more) u režiji Andreasa Schmidta. (L. B. )


Podijeli: Facebook Twiter