Puljaninu pronašli drogu i oružje

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Odjel kriminaliteta PU istarske dovršio je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenim u sportu te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u utorak, u jutarnjim satima je predan pritvorskom nadzorniku PU istarske zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Puljanina je u ponedjeljak oko 11.20 sati policija zaustavila u automobilu Citroen pulskih oznaka prilikom kontrole prometa kada je iz smjera Loborike dolazio u Pulu. Kod njega je tom prilikom pronađeno 22,40 grama bijele praškaste materije, za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o kokainu. Policija je tada uhitila Puljanina, a pretragom osobe, prijevoznih sredstava i doma osumnjičenog, policijski službenici pronašli su različite vrste droga i tvari zabranjenih u sportu. Pronađeno je 185,45 grama amfetamina, 28 grama marihuane, 8,25 grama MDMA, 20 mililitara nandrolona i 12 mililitara testosterona.

Pored droge, policija je kod 36-godišnjaka pronašla i pištolj, tridesetak komada streljiva, teleskopsku palicu, amforu te oko 1.570 kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter