Puljani Kinezima podarili "petardu" garniranu burom

PULJANI PROJURILI PRED KINEZA - Nikola Prelčec (N. LAZAREVIĆ)
PULJANI PROJURILI PRED KINEZA - Nikola Prelčec (N. LAZAREVIĆ)

Rad, rad i rad. To je novi trener Istre 1961 Marijo Tot obećao u svom inauguracijskom govoru i od toga, barem zasad, ne odstupa. U utorak je tako sa svim svojim pulenima već od devet sati ujutro prkosio buri na pomoćnom igralištu "Drosine", nakon čega je igrače na probi i mlade snage poslao u svlačionicu pod tuševe, dok je on s članovima svog stručnog stožera ostao da pogleda međusobni ogled na skraćenom terenu kojeg su odradili udarni članovi "zeleno-žute" svlačionice.

Popodne je donio dvostruki program. Prvi su na teren izišli oni koji su ga ujutro prvi i napustili, no to su ovom prilikom napravili u 14 sati u Medulinu. Ogled protiv "rezervista" kineskog drugoligaša Beijing Renhea trebao se prvotno odigrati na medulinskoj "petici", no bura koja je "brijala" sto na sat pomaknula je utakmicu na "šesticu". Iskreno, veliku razliku nismo vidjeli, bit će da je to bilo stoga što su nam od vjetra oči bile puna suza i čim je sudac Marin Vidulin posljednji put puhnuo u svoju zviždaljku, pobjegli smo brže-bolje u auto zaželjevši Totu svu sreću jer je njega put odveo opet na "Drosinu", gdje ga je u 18 sati čekao novi trening sa svojim glavnim uzdanicama.

Što se tiče medulinskog ogleda, vjerujemo da je "zeleno-žuti" kormilar mogao biti zadovoljan onime što su mu pokazali igrači koji traže svoje mjesto pod pulskim nogometnim suncem. To se prvenstveno odnosi na postavu koja je odradila drugi dio sraza s Kinezima, koji su u Istru stigli s ekspedicijom koja broji stotinjak ljudi tako da se lako može dogoditi da svaku od četiri dogovorene utakmice s Puljanima odrade s novim igračima. Ruku na srce, čak i da to ne naprave, teško da će netko od onih najhrabrijih 20-ak gledatelja koji u utorak odlučili prkositi buri, ako ne zaigraju Jelavić, Salihović ili Misimović vidjeti neku preveliku razliku u kineskoj momčadi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter