Pula: Za četiri gradske nagrade 36 kandidata

Za četiri gradske nagrade 36 kandidata (M. ANGELINI)
Za četiri gradske nagrade 36 kandidata (M. ANGELINI)

Koncem veljače istekao je rok za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Pule u 2014. godini. Najviše počasti i priznanja laureatima uručit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Pule 5. svibnja, a svečanost će se održati u Istarskom narodnom kazalištu.

Prema odgovoru gradske uprave u kojem se za sada ne otkrivaju imena kandidata, za dodjelu Nagrade Grada Pule dostavljeno je 17 prijedloga, istaknutih pojedinaca koji su svojim višegodišnjim radom ostvarili posebne uspjehe i dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada na području gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći.

Za Grb Grada Pule, koji se dodjeljuje pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini predloženo je pet kandidata, dok je za Povelju Grada Pule, koja se dodjeljuje pravnim osobama trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, pristiglo deset prijedloga.

Za ovogodišnju Povelju "Počasni građanin Grada Pule" dostavljena su četiri prijedloga zaslužnih kandidata. Ovo se javno priznanje dodjeljuje kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili Grad i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Pristigle kandidature zaslužnih osoba za dodjelu javnih priznanja, razmatrati će Odbor za dodjelu nagrada i drugih javnih priznanja, koji će utvrđeni prijedlog dobitnika dostaviti Gradskom vijeću na konačno odlučivanje. Sve do zasjedanja Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća, neće se znati niti tko su kandidati, kao ni ovogodišnji laureati. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter