Pula: Za 16 projekata 357 tisuća kuna

Ugovori sa Zakladom potpisani u Puli (M. ANGELINI)
Ugovori sa Zakladom potpisani u Puli (M. ANGELINI)

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Kristina Bulešić u Puli je s korisnicima 16 odobrenih projekata potpisala ugovore o dodjeli ukupno 357,3 tisuća kuna. Riječ je o projektima odobrenim putem tri natječaja ove zaklade.

Najviše sredstava, ukupno 157.868 kuna, odobreno je putem natječaja Društveni kapital zajednice koji je trajao od 19. kolovoza do 19. rujna, a čiji je cilj potaknuti projekte udruga koje osmišljenim volonterskim programima potiču razvoj aktivnog građanstva i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te time omogućuju međusektorsku suradnju i održivi razvoj zajednice.

Četrdeset tisuća kuna dobio je Centar za zdravo odrastanje "Idem i ja" iz Malog Lošinja za projekt Suhozid je vrijedna baština. Lokalna akcijska grupa Središnja Istra iz Pazina dobila je 39.900 kuna za projekt Iz srca Istre…za Vas, Centar za građanske inicijative 39.200 kuna za projekt Mreža međusobne potpore jednoroditeljskih obitelji i obitelji u potrebi u Poreču, dok je 38.768 kuna dobila riječka Udruga za pomoć ovisnicima Vida.

Putem natječaja Razvoj društva, koji se održavao od 20. rujna do 21. listopada u cilju promocije aktivnog građanstva i održivog razvoja te poticanja nezaposlenih na aktivno traženje posla, dodijeljeno je ukupno 130.200 kuna za tri projekta.

Najveću su potporu, po 50 tisuća kuna, dobili Udruga za promicanje stvaralaštva, kreativnosti i edukacije djece i mladih Korak iz Pule za projekt Pozitivan stav (edukativna predstava za srednjoškolce o spolnim bolestima) te pulska Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre za projekt Prevladaj komunikacijske razlike. Udruga mladih Sjedinjeni audio-vizualisti iz Poreča dobila je 30.200 kuna za projekt Uzmi me u obzir.

Devet sudionika koji su od 2. rujna do 2. listopada sudjelovali u natječaju Mali projekti za bolje sutra dobili su ukupno 69.231 kunu. Društvu tjelesnih invalida iz Pazina pripalo je 9.711 kuna za projekt I mi želimo biti online; Centar za građanske inicijative Poreč dobio je devet tisuća; dječji vrtić Tići iz Vrsara deset tisuća; Gradska knjižnica Novigrad 8.940 kuna; Mjesni odbor Štrped (Buzet) 8.600 kuna; OŠ Marčana 8.180 kuna; MO Pazin 7.000; OŠ Poreč 3.950, a MO Banjole Medulin 3.850 kuna. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter