Pula: Voda iz gradskog bazena moći će se ponovno koristiti

Nastoje se racionalizirati troškovi
Nastoje se racionalizirati troškovi

Na elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske Grad Pula je u utorak objavio prethodnu obavijest o namjeri sklapanja ugovora za izradu izmjene i dopune projektne dokumentacije, odnosno glavnih i izvedbenih projekata s pripadajućim troškovnicima, za izgradnju gradskog bazena. Kako saznajemo iz Grada Pule, riječ je o prilagođavanju dokumentacije racionaliziranim troškovima izgradnje bazena.

Izrada izmjene i dopune projektne dokumentacije, prema pojašnjenju iz natječaja, odnosi se na izmjene tehnologije izvedbe multifunkcionalnog bazena dimenzije 25x10 metara te izmjene pristupa objektu, izradi projekta CNUS-a i izradi projekta priključka za ponovnu uporabu pročišćene vode od bazenske tehnologije.

U natječaju se traži izrađivač projekta i nacrta te procjena troškova, a vrijednost radova koji se naručuju iznosi 1,55 milijuna kuna. Iz Grada Pule ovakav postupak pojašnjavaju nastavkom aktivnosti realizacije jednog od najznačajnijih kapitalnih projekta u Puli, a koje se definiraju prije objave javnog natječaja za izgradnju gradskog bazena.

"Same izmjene izvode se s ciljem racionalizacije troškova izgradnje. Naime, u sklopu javnog gradskog bazena izvest će se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kojim se omogućuje ponovna upotreba pročišćene vode od bazenske tehnologije, odnosno izvest će se pumpna stanica s tlačnim vodom za zalijevanje pročišćenom vodom zelenih površina terena stadiona SRC Uljanik-Veruda. Centralni nadzorno-upravljački sustav na objektu objedinit će sustave termotehničkih instalacija i instalacija elektrike radi lakšeg i preglednijeg praćenja te vizualizacija pojedinih stanja i potrebnih akcija unutar sustava. Od dva moguća rješenja pristupa gradskom bazenu, iz objektivnih je razloga odabran pristup iz Ulice Veruda", pojasnili su iz gradske uprave.

Za kraj iz Grada navode da će ovaj postupak javne nabave u potpunosti biti usklađen s dinamikom radova i neće utjecati na tijek i definirane rokove izgradnje javnog gradskog bazena. Inače, Grad je početak gradnje bazena, na prezentaciji glavnog projekta, najavio za travanj 2017. godine, a rok završetka za siječanj 2018. godine. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter