Pula: Prijavljen zbog sedam kaznenih djela

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela, i to dvije krađe i pet teških krađa, od čega je jedna bila u pokušaju.

Mladića se sumnjiči da je navedena kaznena djela počinio u razdoblju od 27. listopada do 19. studenoga. Prvo je provalio u stan u Ginzkeyevoj ulici u Puli, iz kojeg je otuđio novac, nakit, mobitel i druge predmete, čime je 24-godišnjakinju oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni je u Kandlerovoj ulici provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac, čime je 40-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna, a u istoj ulici provalio je i u turističku agenciju, iz koje nije ništa otuđio. Također ga se sumnjiči da je u Tartinijevoj ulici i na Trgu Stara tržnica provalio u dva automobila. Iz jednog je otuđio kutiju prve pomoći i palicu, oštetivši 67-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina kuna, dok je iz drugog vozila otuđio torbu s odjevnim predmetima i punjač za mobitel, čim je 31-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Dvadesetjednogodišnjak je otuđio i dva mopeda, jedan u  Jeretovoj ulici, čime je 33-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna te drugi u Kochovoj ulici, oštetivši time 39-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. 

Osumnjičeni je 25. studenoga u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter