Pula: Na pješačkom stradali otac i sin, dijete u komi


Muškarac (29) i dijete od oko dvije i pol godine nastradali su danas oko 14 sati kada je na njih na pješačkom prijelazu u Ulici Veruda naletio automobil fiat punto pulskih registarskih oznaka PU 271-MV.

Po neslužbenim informacijama radi se o ocu i sinu, koji su teško ozlijeđeni. Dijete je predvečer u stanju kome prevezeno u riječki KBC, a otac zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici.

- Strašno je bilo. Još sam pod dojmom nesreće. Prvi sam došao tamo jer sam bio tu u dvorištu i čuo tup udarac. Izašao sam iz dvorišta i vidio oca kako kleči i doziva nekoga. Poslije sam pod njim vidio dijete koje nije davalo nikakve znakove života. Otac je imao ozljedu na glavi, čuo sam da ni dijete ni otac nisu dobro, rekao nam je Vinko Brčić (80), umirovljenik nastanjen u kući u neposrednoj blizini mjesta nesreće.

Rekao nam je da ima dva praunuka u dobi nastradalog djeteta i da je prvo pomislio da nije možda nastradao jedan od njegovih praunučića. Smatra da je Grad kriv za nesreću jer godinama ništa ne poduzima da bi na tom četverotračnom kolniku promet bio sigurniji.

- Grade se kružni tokovi svagdje gdje ne treba, a ovdje gdje treba ne. Godinama upozoravamo da bi se tu nešto trebalo napraviti, jer su prometne nesreće česte. Sjećam se barem troje smrtno stradalih. Da su barem semafore stavili! Ovdje automobili jure, ogorčeno i suznih očiju rekao nam je Vinko Brčić.

Sat vremena nakon nesreće glasnogovornik Opće bolnice Goran Paić izjavio nam je da se nastradali nalaze na obradi i da će više informacija biti dostupno tek ujutro, ali da se svakako radi o teškim ozljedama.

Po izjavama očevidaca otac i sin prelazili su kolnik na pješačkom prijelazu. Zaputili su se u šetnju. Navodno se automobil koji je dolazio iz pravca Verudele i kretao desnom trakom zaustavio da ih propusti, ali se fiat punto koji se kretao u istom pravcu, ali lijevom trakom, nastavio kretati te je naletio na oca i sina odbacivši ih desetak metara.

Saznajemo da su vrlo brzo nakon naleta auta na pješake došla dvoja kola hitne pomoći te najprije odvezla dijete, a potom i nastradalog 29-godišnjaka.

Očevici kažu da je vozač fiata, 60-godišnji muškarac, koji je u automobilu bio sa suvozačicom, nakon nesreće bio u šoku. Na mjesto nesreće ubrzo je stigla i policija, koja je za sav promet zatvorila Ulicu Veruda i prilaznu Krležinu radi očevida, koji je potrajao nešto više od sat vremena. (S. BODLAJ IVAŠIĆ, M. SARDELIN; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter