Pula: Knjigama i književnim programima 612 tisuća kn

Grad će nakladničke projekte poduprijeti s 230 tisuća kuna (Arhiva G. I./N. LAZAREVIĆ)
Grad će nakladničke projekte poduprijeti s 230 tisuća kuna (Arhiva G. I./N. LAZAREVIĆ)

Književni programi i potpora nakladničkim projektima u Programu javnih potreba za kulturu Grada Pule za 2014. godinu dobit će sveukupno 842 tisuće kuna što je samo 32 tisuće kuna više nego lani. Književne programe Grad Pula će financirati sa 612 tisuća kuna, a glavni je i stalni favorit ove stavke Udruga Sa(n)jam knjige u Istri kojoj, sukladno ugovoru o javno-privatnom partnerstvu koji je Udruga potpisala za razdoblje od tri godine s Gradom Pulom, Istarskom županijom i glavnim sponzorom Zagrebačkom bankom pripada 350 tisuća kuna.

Na ostale književne programe odlazi 262 tisuća kuna što je točno dvije tisuće kuna više nego lani. Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika dobit će sveukupno 160 tisuća kuna što je 15 tisuća više nego lani i to za sufinanciranje izdavanja jednog broja časopisa Nova Istra te za 11. pulske dane eseja i redovnu djelatnost. Društvo bibliotekara za projekt Zelene knjižnice dobit će 15 tisuća kuna, dok će Udruga Zvona i Nari dobiti deset tisuća kuna.

Osim za Sajam knjige u Istri, Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri pripast će i 75 tisuća kuna (15 tisuća više nego lani) za festival dječje knjige Monte Librić koji će biti održan od 19. do 24. svibnja, a Grad je ostalim, nespecificiranim književnim programima namijenio dvije tisuće kuna. (Boris VINCEK)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter