Pula: Bazen definitivno na stadionu Veruda

Dogradonačelnica je potvrdila lokaciju bazena
Dogradonačelnica je potvrdila lokaciju bazena

U nastavku javnih tribina po mjesnim odborima za kreiranje proračuna za 2016. godinu, gradska uprava susrela se sa stanovnicima mjesnih odbora Veruda, Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja. Dogradonačelnica Elena Puh Belci istaknula je da žele čuti mišljenje građana, a uvodno je pročelnica za financije Vesna Sajić pojasnila dinamiku izrade proračuna naglasivši da će nastojati skrojiti verziju proračuna koja će maksimalno zadovoljavati potrebe građana grada Pule.

Spomenula je i da se Grad priključio projektu "Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun", koji se provodi u suradnji s Zelenom Istrom.

Parking na Verudi

Na Verudi su građani predlagali uvođenje jednosmjernog prometovanja i parkirališnih mjesta duž Krležine ulice smatrajući da bi se time riješio problem parkiranih automobila koji trenutno otežavaju prolazak pješaka nogostupom. Tamara Plec iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu kazala je da je odjel upoznat s problematikom te radi na iznalaženju rješenja. Nadodala je da se trenutno razmatra gradska površina koja bi se mogla prenamijeniti u parking.

Na pitanje vezano za stanje oko uređenja Trga kralja Tomislava odgovorila je, pak, kako se planira etapno izvođenje radova te da je do sada, u sklopu pripremnih radova, izrađeno idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje, izvedeni geotehnički radovi te izrađeni svi idejni, kao i glavni projekt. Razmotrit će se i dva prijedloga oko spajanja dosadašnjih "slijepih" ulica s glavnom prometnicom da bi se na taj način smanjile gužve i osigurala bolja protočnost prometa, konstatirala je Plec.

Uređenje šetnice u planu

Na tribini za Sv. Polikarp-Sisplac i Stoju građane je zanimalo u kojoj je fazi uređenje šetnice koja se proteže od Ulice Valsaline do početka Tommaseove ulice, na što je Plec priopćila da je projektna dokumentacija napravljena i da će izdavanje građevinske dozvole uslijediti nakon što se zgotovi parcelizacija koja je u tijeku. Također je nadodala da se ovaj prijedlog planira uvrstiti u program investicija za sljedeću godinu.

Građane je zanimala i lokacija gradnje bazena na što je Puh Belci odgovorila da je ona pored Doma sportova "Mate Parlov" najizglednija jer bi Pula time dobila potpun sportsko-rekreacijski kompleks.

Osim tribine, građani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna i putem nove web stranice www.proracun.pula.hr. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter