Psi bez nadzora napali ljude u Medulinu, Rovinju i Puli


Istarska policija je od četvrtka do nedjelje evidentirala tri događaja držanja životinja bez nadzora u Medulinu, Rovinju i Puli.

Prvi slučaj je zabilježen u četvrtak oko 18.30 sati, u blizini nogometnog igrališta u naselju Poseši u Medulinu, kada su dva psa nepoznatog vlasnika krenuli lajući prema 41-godišnjaku. Muškarac se prestrašio te je skočio na ogradu, prilikom čega se lakše ozlijedio.

U naselju Turnina u Rovinju u subotu oko 16.30 sati, pas pasmine tornjak je zaklao ovcu u vlasništvu 70-godišnjaka. Protiv 47-godišnjeg vlasnika psa podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U Pješčanoj uvali u Puli u nedjelju oko 8.30 sati, pas nepoznatog vlasnika ugrizao je za nogu 34-godišnjaka, pritom lakše ga ozlijedivši. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku vlasnika psa.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su vlasnici dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter