Prva HNL: Osijek - Hajduk 2-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U derbiju 23. kola Prve HNL nogometaši Osijeka su pred svojim navijačima svladali splitski Hajduk sa 2-1 (0-0), a oba pogotka za Osječane postigao je Makedonac Muzafer Ejupi.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a na prvi su gledatelji u Osijeku čekali do 63. minute. Ejupi je srušen u kaznenom prostoru što je sudac Ivan Bebek opravdano sankcionirao kaznenim udarcem. Makedonski reprezentativac sam je preuzeo odgovornost i sigurno realizirao jedanaesterac za vodstvo Osječana.

Drugi pogodak na ovoj utakmici, a svoj 11. prvenstveni u ovoj sezoni, Ejupi je postigao u 80. minuti, kad je iskoristio smušenost Hajdukove obrane, dobro prihvatio dubinsku loptu, zaobišao vratara Stipicu koji je istrčao na 30 metara od svog gola te mirno poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Hajdukova nastojanja da dođe do pogotka ostala su samo na pokušajima sve do četvrte minute sudačke nadoknade, kad je Marko Futacs uspio svladati domaćeg vratara Mikulića za konačnih 2-1.

Osijek se ovom pobjedom, prvom u nastavku prvenstva, bodovno izjednačio s Hajdukom (41), ali su Splićani još uvijek na trećem mjestu zahvaljujući boljoj gol-razlici. Vodeća Rijeka ima 61 bod, a drugoplasirani Dinamo 55. Na začelju su Split sa 12 i Cibalia sa 9 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter