Prosvjed ispred zgrade Ministarstva branitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavljen je prosvjed ispred zgrade Ministarstva branitelja koji organizira Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata, a pridružile su se druge braniteljske udruge, sa zahtjevom da se smijene ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević.

Čelnike Ministarstva branitelja prosvjednici optužuju da nisu napravili ništa kako bi zaštitili njihova prava, te da nastoje izjednačiti branitelje i agresore na Hrvatsku. Jedan od organizatora prosvjeda, predsjednik Udruge specijalne policije iz domovinskog rata Josip Klemm rekao je Hini da se prosvjednici pripremaju za dugotrajan prosvjed pred zgradom ministarstva, jer se neće maknuti odatle dok se ne ispuni njihov zahtjev za smjenama. Najavio je da će tamo boraviti i mjesec dana, ako će trebati, za što su se logistički pripremili. Pred zgradu Savskoj ulici prosvjednici su dovukli malu kuhinju, peć na kruta goriva, zalihe drva i razglas, a neki branitelji ponijeli su sa sobom opremu za kampiranje.

"Od spontanog okupljanja, koje je započelo jučer nakon poziva 100-postotnih HRVI, na prosvjedu se okupljaju branitelji iz cijele Hrvatske", kazao je Klemm te poručio da svi branitelji ne trebaju dolaziti pred ministarstvo. "Nažalost, moramo se boriti za svoja prava, a ona nisu samo materijalna, već se radi i o našem dostojanstvu. Vidite da se svaki dan netko 'našutava' s hrvatskim braniteljima", kaže Klemm. Zamjerio je premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki jer se nisu očitovali o njihovim zahtjevima. Glasnogovornica Ministarstva branitelja Nika Blažević rekla je Hini da se ministarstvo još nije oglasilo jer nije dobilo nikakav službeni i konkretni zahtjev od prosvjednika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter