Prosinac na tržnici u Puli: Od eko-sajma do koncerata

Ako vrijeme ne posluži organizatore, sva se zbivanja prebacuju na prvi kat pulske tržnice (arhiva)
Ako vrijeme ne posluži organizatore, sva se zbivanja prebacuju na prvi kat pulske tržnice (arhiva)

Direktor Tržnice Pula Renato Perc, zajedno s Vladom Orlićem iz agencije Avenue i Budimirom Žižovićem, predstavio je danas aktivnosti ovog poduzeća u sklopu programa pod nazivom "Prosinac na pulskoj tržnici".

Ove subote, 8. prosinca, naveo je Žižović, na tržnici će se održati velika gastrofešta pod nazivom "Maneštra kontra fažola". Jela će kuhati gastrotim Rock caffea, oko 500 porcija prodavat će se po prigodnoj cijeni od deset kuna, a izabrat će se i najbolje jelo po sudu posjetitelja. Hoće li u zanimljivom gastroduelu pobijediti istarski fažol ili istarska maneštra znat će se po tome koji će se lonac prije isprazniti. Feštu, koja počinje od deset sati, glazbom će upotpuniti grupa Double Dose.

Perc je pak rekao da će se iduće subote, 15. prosinca, na tržnici ponovno održati eko-sajam, i to u suradnji s udrugom Istarski proizvod. Posjetiteljima će se tom prigodom predstaviti lokalni certificirani eko-proizvođači voća i povrća. U subotu, 22. prosinca, održat će se već tradicionalna manifestacija Mirisi i okusi Istre. Ona će se ponoviti i 24., a održavat će se i od 27. do 29. prosinca. U slučaju kiše, naveo je, svi će se događaji umjesto na trgu kod fontane održavati na prvom katu tržnice.

Vlado Orlić podsjetio je da je gastroduel maneštre i fažola tek dio gastronomske ponude koja nas očekuje u ovom mjesecu. Tako će se u srijedu, 19. prosinca, na Portarati spremati velika božićna fritaja, ovoga puta s 2.013 jaja i domaćim kobasicama. U ponedjeljak, 24. prosinca, Puljani i njihovi gosti počastit će se i besplatnim srdelama s gradela. Obje manifestacije počinju u deset sati, uz prigodnu glazbenu pratnju.

Ovim se događanjima, zaključeno je, pulska tržnica nastavlja otvarati građanima te osim mjesta kupovanja postaje i ugodno mjesto za druženje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter