Prometna policija prima i - kartice!

Kao na blagajni trgovačkog centra - POS uređaj prima sve kartice
Kao na blagajni trgovačkog centra - POS uređaj prima sve kartice

Od 1. lipnja na snazi je novi Prekršajni zakon koji je donio niz novosti ne bi li se brže riješili slučajevi nepoštivanja prometnih propisa. Najvažnija je novost mogućnost plaćanja kazne na mjestu događaja po dvaput nižoj cijeni, no popust se odnosi isključivo na prekršaje do  dvije tisuće kuna.

Ako vozač nema kod sebe gotovine za polovicu propisane kazne - nema problema, jer policijski službenici imaju POS uređaje koji primaju sve vrste bankovnih te kreditnih kartica, a moguć je i posjet bankomatu u cilju podizanja gotovine.

U prvih šest dana od početka primjene ovog zakona na Istarskom ipsilonu zabilježeno je sedam prekršaja prekoračenja brzine, od kojih su dva počinili strani državljani, a svi su platili kaznu na mjestu događaja. Najveća izmjerena brzina kretanja na istarskoj autocesti iznosila je 189 kilometara na sat, a kazna je naplaćena upravo POS uređajem.

Kako ovaj sustav funkcionira u praksi odlučili smo provjeriti provevši nekoliko sati s djelatnicima prometne policije u njihovoj rutinskoj kontroli prometa. (piše i snimio K. TADIJIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter