Proljetna katastrofa i jesenski vjetar u leđa

Ostaviti stožerne igrače (D. ŠTIFANIĆ)
Ostaviti stožerne igrače (D. ŠTIFANIĆ)

U nogometnoj Puli trenutno se jednako nestrpljivo iščekuju Nova godina i – novi trener. Kako se Istra 1961 službeno i dalje ne očituje po pitanju izbora šefa stručnog stožera, ostalo je pozabaviti se ovom drugom stavkom, odnosno rekapitulacijom 2016. i dočekom 2017. Kako su ''zeleno-žuti'' odradili godinu na izmaku, a kako trebaju planirati nadolazeću, za početak pitamo domaće ljude od struke koji prate događanja u jedinom istarskom prvoligašu... 

- Prvi dio 2016. godine bolje je ne komentirati – otpočeo je Zoran Peruško, trener  Rovinja i predsjednik Zbora nogometnih trenera Istarske županije. - U startu je načinjena ogromna pogreška imenovanjem trenera bez dana iskustva. To što je Panadić igrao nogomet i bio vodonoša drugim trenerima nije mu bilo dovoljno za rad na takvom nivou, iako stoji činjenica da je imao limitiran kadar. Sreća da to nije rezultiralo ispadanjem iz lige, te da je ugovor s Panadićem raskinut dok još nije bilo prekasno. S Tomićem su stvari legle na svoje mjesto, pogotovo nakon promjene sustava igre, te je prava šteta što on nije ostao trener – govori Peruško, pa nastavlja o igračkom kadru.

- Na tom je planu napravljen pozitivan pomak dovođenjem velikog broja igrača s ovog podneblja, čime je Istra postala ono što je i za ranijih vlasničkih struktura trebala biti, a to je klub u kojem prevladavaju domicilni igrači, uz nadopunu pojačanjima ''sa strane'' poput Mitrevskog, Georgieva i sličnih.

Što se ulaska u novu godinu tiče, ponukan najavama o mogućim odlascima iskusnijih igrača i pomlađivanju momčadi za iduću sezonu, Peruško upozorava.

- Situacija nije baš tako komotna. Sjetite se da je i prošle sezone Osijek zaostajao više od 10 bodova, pa znamo kako je to završilo. Iako Cibalija i Split jesu u problemima, mislim da nakon svega treba puhati i na hladno. Doduše, trenutni kadar ne bi imao problema s ostankom i smatram kako bi cilj trebao biti da se on zadrži i da se što prije osigura ostanak, pa da se onda u miru planira nova sezona i procjenjuju eventualne više ambicije. Već sada se odricati stožernih igrača, po meni je preuranjeno – zaključuje Peruško. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter