Proljeće na mrkatu donosi sezonska jela po prigodnim cijenama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Proljeće na mrkatu" nova je manifestacije koja na pulskoj gradskoj tržnici započinje u utorak, 18. travnja i trajat će do petka 12. svibnja, a koju zajednički organiziraju Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule. U to će vrijeme na trgu pored zgrade tržnice biti postavljeno šest kućica koje će svakog dana imati drugačiju ponudu - od ugostitelja koji će nuditi jela po prigodnim cijenama do rukotvorina petkom te izlagača "Mirisa i okusa markata" u subotu kao već poznatu tradiciju na pulskoj tržnici "Hand made by mrkat".

Za Puljane i turiste

- Ovo je nastavak događaja koje smo i prethodnih godina inicirali na temu gastronomije i promocije autohtonih proizvoda da bismo obogatili ponudu za sve naše sugrađane i posjetitelje. Od ponedjeljka do četvrtka na tržnici će se moći degustirati razna sezonska jela po prigodnim cijenama, a ovom prilikom zahvaljujem na odličnoj suradnji Cehu ugostitelja i Udruženju obrtnika Pula, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Kako je pojašnjeno, na manifestaciji sudjeluje ukupno 12 ugostitelja koji će svaki dan, od ponedjeljka do četvrtka, nuditi razna jela; maneštre, fuže s rukolom ili šugom, raviole sa skutom, špinatom i kozicama, šugo od lignji s palentom, taco i chilli con carne, salatu od hobotnice s krumpirom, filet ribe u škartocu, brodet od ribe s palentom, hobotnicu in forno te brojna druga jela. Inače, cijena jela kretat će se od 15 do 39 kuna. U manifestaciju "Proljeće na markatu" uključeni su sljedeći ugostitelji: Vodnjanka, Asterix, Šurida, Bukatela, Škuža, Bodulka, El Pulari Parasol, Mediteran, Q-time, Kantina, Pleter usluge - Dom hrvatskih branitelja i Amfiteatar.

Obilazak OPG-ova

Radno vrijeme ugostitelja bit će od 10 do 14 sati s tim da se dva ponedjeljka neće raditi jer su praznici, uskrsnji ponedjeljak i za 1. svibnja. Prvi utorak počinju s predstavljanjima jela ugostitelji iz Bukalete, Škuže i Bodulke. Petak je rezerviran za tradicionalne izlagače manifestacije Hand made by Markat, a subota za "Mirise i okuse markata".

Ugostiteljima će se, kako je rečeno, priključiti i vinari Benazić i Babos, a predstavljat će se i proizvođači maslinovog ulja: OPG Nicoletta Balija, OPG Pripuzović i OPG Komparić. Svoje delicije nudit će i Vesna sirevi, Sirana Zlata, Gastro Corner - Mercatino, OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš, OPG Vitasović, Pršutana Bani te vrijedne proizvođačice rukotvorina - Vladić pletenina, Tomić nakit od papira, Kolić modelirana žica i Čević Gobo sapuni.   

- Program na pulskoj tržnici u sklopu "Proljeća na markatu" završava 12. svibnja, a već 13. svibnja održat će se tradicionalno uručivanje certifikata "Proizvod hrvatskog seljaka" te bogat popratni program, kazao je direktor Tržnice Renato Perc te dodao kako će se ove godine moći uživati i u organiziranom obilasku lokalnim proizvođačima te na licu mjesta pogledati gdje se proizvodi povrće i voće koje se prodaje na pulskoj tržnici.

U subotu uskrsnja fritaja s 1.500 jaja

Direktor Tržnice Perc najavio je jučer i uskrsnji program koji nas tradicionalno očekuje već ove subote. Kako je kazao na meniju će i ovoga puta biti velika uskrsnja fritaja od 1.500 jaja sa šparugama, a porcije će se dijeliti već od 11 sati. Goste će zabavljati In Vino Veritas. U subotu će se predstaviti i Brionka s prodajom pinci, ali i Slovensko kulturno društvo Istra s njihovim uskrsnjim običajima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter