Privedeno 20 nizozemskih i 7 riječkih navijača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije, za vrijeme i nakon jučerašnje nogometne utakmice Europske lige između Rijeke i nizozemskog Feyenoorda na stadionu Kantrida u Rijeci privedeno je 27 osoba, među kojima 20 iz Nizozemske a ostali su iz Hrvatske, javila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Temeljem odredbi zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima je prekršajno kažnjeno 12 državljana Nizozemske i petorica Hrvatske, većinom zbog alkoholiziranosti te osmorica Nizozemaca i dva hrvatska državljana zbog kršenja javnog reda i mira.

Sinoć, nešto poslije ponoći je na Koblerovom trgu u središtu Rijeke izbila tučnjava između navijača Rijeke i nizozemskih navijača. Policija je privela osmoricu sudionika tučnjave, od kojih je šest bilo pod utjecajem alkohola. U ovom incidentu je lakše ozlijeđen jedan navijač Feyenoorda. Uz to, gostujući navijači su poslijepodne razbili dva stakla te oštetili ručku za podizanje krovnog prozora na gradskom autobusu koji ih je prevozio.

Na utakmici na Kantridi je bilo oko 10.000 gledatelja, među kojima 600 gostujućih navijača. Uz njih, u Rijeku je stiglo još nekoliko stotina navijača Feyenoorda bez ulaznice. Za njih je organizirano praćenje utakmice u ograđenom prostoru na Adamićevu gatu u riječkoj luci sa svim pratećim sadržajima. No, kako je cijelu večer padala kiša, na tom mjestu nije bilo ni jednog Nizozemca nego su utakmicu pratili putem TV prijenosa u ugostiteljskim objektima u središtu Rijeke a nadzirale su ih izuzetno brojne policijske snage. Rijeka je u toj utakmici ostvarila prvu pobjedu u Europskom kupu, pobijedivši Feyenoord s 3:1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter