Primjerak romana "Snebivaš me" Mani Gotovac otvoren za poruke čitatelja

Najčitanija knjiga domaćeg autora u svim istarskim narodnim knjižnicama
Najčitanija knjiga domaćeg autora u svim istarskim narodnim knjižnicama

Mani Gotovac, poznata hrvatska teatrologinja i spisateljica, ovogodišnja je dobitnica Nagrade BOOKtiga 2017. koju Gradska knjižnica dodjeljuje osmi put najčitanijem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Nagradu, koja će joj svečano biti uručena 21. travnja tijekom održavanja 10. jubilarnog izdanja festivala pročitanih knjiga BOOKtiga, Gotovac je osvojila za roman "Snebivaš me". Upravo je primjerak ovog romana posljednjih mjesec dana putovao istarskim knjižnicama te su u njega čitatelji upisivali svoje poruke. Mani Gotovac će na dan uručenja nagrade biti predana i ova knjiga s emotivnim porukama Istrana. Naime, kako je BOOKtiga, koja se ove godine održava od 20. do 22. travnja, festival rabljenih knjiga, ideja je bila da najčitaniji autor dobije rabljenu nagradu.

Popularizacija knjige i čitanja

- Porečani imaju prigodu doći u knjižnicu gdje mogu do svečane dodjele, 21. travnja, upisati svoje dojmove o djelu "Snebivaš me", koje je dosad obišlo knjižnice od Rovinja, Pule, Labina, Pazina, Buzeta, Umaga i Novigrada do Buja. Pozivamo sve naše drage čitatelje koji to još nisu učinili da dođu u našu knjižnicu upisati svoju poruku, rekla je Irides Zović, ravnateljica Gradske knjižnice Poreč.

Mani Gotovac dobit će i prigodan oblik priznanja, koje je djelo Studija Sonda.

- O samoj dodjeli Nagrade u suradnji sa Sondom snimljen je kratki film koji je na Danima komunikacije, koji su održani nedavno u Rovinju, nagrađen zlatnom nagradom "Ideja X" u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme. Ovim se Gradska knjižnica Poreč, našla u samom vrhu najboljih hrvatskih oglašivača, ponosno ističe Irides Zović.

BOOKtiga već cijelo desetljeće predstavlja svim ljubiteljima pisane riječi poseban oblik popularizacije knjige i čitanja koji je u cijeloj Istri odlično prihvaćen među građanima, ali i brojnim domaćim i stranim gostima. Središnji program BOOKtige odvijat će se kao u uvijek na Maraforu, gdje će se u knjižnici održati brojni književni susreti za djecu, mlade i za odrasle. Ove se godine BOOKtižin, prodajni sajam pročitanih knjiga, seli u susjedni Park Matije Gupca koji se za vrijeme prvog porečkog Adventa pokazao kao idealna lokacija za ovakvu vrstu događanja.

Prodaja, darivanje i aukcija knjiga

Uz prodaju i darovanje pročitanih knjiga, BOOKtiga  u suradnji s posjetiteljima opet organizira aukciju knjigu, a građanima će biti omogućen sat za kolekcionare kada će moći donijeti svoje stare primjerke knjiga iz kućnih biblioteka na besplatnu procjenu uz mogućnost otkupa.

Organizator je Gradska knjižnica Poreč pod pokroviteljstvom Grada i Istarske županije, te uz podršku Općine Vrsar i Turističke zajednice Općine Vižinada. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter