Predani rad bez galame i nerealnih obećanja

Zajedno za dobrobit zajednice (D. ŠTIFANIĆ)
Zajedno za dobrobit zajednice (D. ŠTIFANIĆ)

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati, Istarska stranka umirovljenika i Zeleni savez – Zeleni potpisali su sporazum o podršci i suradnji za nadolazeće lokalne izbore u Puli. Sporazum su potpisali predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Boris Miletić, predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić, predsjednica gradskog HNS-a Elvira Križmanić Marjanović, predsjednik ISU-a Zdenko Pliško i potpredsjednica Zelenog saveza – Zeleni Gordana Ferenčić.

Veći standard i nova radna mjesta

- Djelujući timski i dosad smo uspjeli učiniti Pulu jednim od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po mnogobrojnim pokazateljima. IDS nastavlja okupljati konstruktivne političke stranke, koje bez galame i nerealnih obećanja predano rade za dobrobit zajednice. Dijelimo zajedničku viziju daljnjeg razvoja našeg grada, novim idejama i entuzijazmom nastavit ćemo graditi Pulu. Ovdje smo da građanima omogućimo veći standard i nova radna mjesta. To su naši prioriteti, a ne politiziranje, rekao je u uvodu Boljunčić.

Krizmanić Marjanović je, pak, istaknula da HNS nastavlja iznimno dobru suradnju iza koje su iznimni rezultati. Podsjetila je da gradska uprava izdvaja trećinu proračuna za predškolski odgoj, školstvo, sport i zdravstvo te da su postavljeni visoki standardi u radu i ponašanju.

- Iz iskustva govorim da je Boris Miletić izuzetno socijalno osjetljiv na probleme građana, nerijetko se osobno uključuje u njihovo rješavanje i stoga birače pozivam da zaokruže našu listu i našeg kandidata za gradonačelnika, rekla je Krizmanić Marjanović.

Pliško je također pozvao umirovljenike da glasaju za njih, naglasivši da ISU i pulski umirovljenici u Miletiću imaju dugogodišnjeg prijatelja koji je radom pokazao socijalnu osjetljivost i realizaciju svojih obećanja, najavivši pritom proširenje Doma za starije "Alfredo Štiglić", za što je već ishodovana građevinska dozvola. Ferenčić je, pak, rekla da Miletić konkretnim djelima, a ne samo riječima, radi za dobrobit svih građana, otvoreno se boreći za grad od Pule do Zagreba, te da je uspio Pulu učiniti boljim gradom.

Zahvalivši se koalicijskim partnerima, Miletić je naveo da je riječ o strankama koje predano rade za dobrobit zajednice što je velika odgovornost i obaveza te motivacija u daljnjem radu.

- Rezultati u Puli nisu se dogodili slučajno, produkt su našeg zajedničkog rada i dokaz da kreativci stvaraju nove vrijednost pa ne čudi da u Puli, po podacima Fine, ima najveći broj poduzetnika po glavi stanovnika. Pula je danas jedan od najuspješnijih turističkih gradova, prvi u Hrvatskoj po broju festivala, s preko tisuću manifestacija godišnje, naveo je Miletić i istaknuo da je dosad izgrađeno 182 kilometara nove plinske mreže, i to sve u antičkom gradu, te da se nakon tisuću godina spriječilo izlijevanje fekalija u Pulski zaljev.

Slijedi uređivanje iznad zemlje

- Dosad se ulagalo ispod zemlje što je temelj razvoja grada, a sada ćemo početi uređivanje iznad zemlje, pogotovo uređenje fasada. Za novu bolnicu, ustupanjem zemljišta i "oprostom" komunalnog doprinosa, već smo uložili 17 milijuna kuna, izgradnjom kanala Dolinka centar grada više ne plavi, a Pula je postala pravi studentski grad izgradnjom kampusa, doma i restorana. Sustavno uređujemo plaže, povećali smo broj parkirnih mjesta, a u suradnji s Hrvatskim cestama uredili ulaz u grad. Svaki kvart ima dječje igralište, njih ukupno 67, dok smo otvaranjem pučke kuhinje i prihvatilišta za beskućnike pokazali da smo među socijalno najosjetljivijima u Hrvatskoj, poručio je Miletić i spomenuo da je časopis Forbes Pulu svrstao među najpoželjnijim gradovima za život i poslovanje. Spomenuo je i transparentnost gradske uprave te kulturno brendiranje Pule novom noćnom vizurom Svjetlećih divova, najavivši sličnu stvar i s ulazom u grad, čime Pula uistinu postaje grad svijetlosti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter