Poropat: Ne strahu, nepotizmu, korupciji i kriminalu

Bruno Poropat  (A. POKRAJAC)
Bruno Poropat (A. POKRAJAC)

"Kažimo zauvijek ne strahu, nepotizmu, korupciji i kriminalu. I ja sam nakon osam godina sudskog spora pobijedio one koji sebe smatraju nepobjedivim. Građani budite hrabri, pobijedite i vi. Izgubili su 1,8 milijuna kuna vaših novaca koje ste brižljivo uplaćivali u zajedničku kasu, a oni su njime igrali poker", rekao je u ime liste grupe građana ZA Gradsko vijeće Rovinja Bruno Poropat.

- Zar nije kriminal zloupotreba položaja i ovlasti ako netko troši milijun kuna poreznih obveznika za savjetnike te dodatni milijun za odvjetnike, a nitko od njih ne doprinosi boljitku ili pozitivnim pravnim rješenjima za Grad? Zar nije kriminal da s planiranih 75 milijuna kuna za gradnju podzemne dvorane troškovi narastu za još 20 milijuna, gotovo za još jednu dvoranu? Zar za to netko ne bi trebao odgovarati, pitao je Poropat.

Podsjetio je da Rovinj ima tisuću nelegalnih građevina i još toliko neriješenih predmeta, 500 mladih bez stana, stotine građana starije dobi bez skrbi i toplog obroka.

- Dajmo građanima mogućnost partnerstva, vez u gradskoj luci za svakoga, odgovornost za neizdavanje građevinskih dozvola. Neka konačno gradska vlast preuzme odgovornost za loše planiranje i uzrokovanje tolike nelegalne gradnje, rekao je Poropat.

Dodao je da je sramota da više od 800 građana prima socijalnu pomoć u gradu koji ostvaruje tri milijuna noćenja, posebno za one koji su od gradske vlasti imali koristi i napravili veliku štetu. - U Gradskom vijeću su lojalno dizali ruke za štetne odluke, a na izborima stalno glasali za sitne ustupke. Tako su srezali naš grad na siromaštvo, neizvjesnost, nezaposlenost i bezizlaznost, naglasio je Poropat.

- Dosta je bilo, lažima je došao kraj. Dajmo šansu mjesnim odborima, slobodi govora, transparentnost i razvoju. Dajmo šansu demokraciji, a ne liberalnom kapitalizmu kojemu pogoduje sekta na vlasti, zaključio je Poropat. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter