Poreč: Zirdum napao mušteriju u taksiju

Marin Zirdum (M. MIJOŠEK)
Marin Zirdum (M. MIJOŠEK)

Dvadesetogodišnji vozač taksija iz Poreča prijavljen je zbog napada na mušterije, dvojicu čeških državljana, u subotu u 2.30 sati kod turističkog naselja Materada u Poreču. Iako policija nije dala podatke o taksistu, neslužbeno doznajemo da je to 20-godišnji Marin Zirdum, javnosti poznat iz slučaja pljačke bankomata u Tinjanu 28. siječnja prošle godine.

Policija ga tereti da je oko 2.30 sati povezao dvojicu čeških državljana od Narodnog trga u Poreču do Materade, a da je po dolasku do odredišta od dvojca tražio nekoliko desetaka kuna više od dogovorenog.

Iako su češki državljani platili taj uvećani iznos jedan od njih, 32-godišnjak, ipak je prigovorio, a to je očito razbjesnilo vozača koji je posegnuo za palicom i udario ga po ruci. Ozljede nisu kvalificirane jer je Čeh odbio liječničku pomoć.

Zirdum se nakon toga dao u bijeg, ali je odmah nakon prijave pao u ruke policije. Protiv njega će zbog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način biti podnesen optužni prijedlog.

Policija nam nije znala reći koliko je bila dogovorena cijena vožnje i koliko je na kraju od čeških državljana tražio.

Zirdum je javnosti poznat po pljački bankomata početkom prošle godine kada je grupa od šest mladića u roku od desetak dana provalila u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču odakle su ukupno ukrali oko 300 tisuća kuna koje su međusobno podijelili. Naime, Zirdum je sudjelovao samo u jednoj od tih pljački i to u Tinjanu. Zirdum je tada, nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja, bio pušten na slobodu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter