Poraz Porečanki u 1. susretu 1/8 finala Challengea

Tinja nada u uzvratu - Martina Novosel (J. PREKALJ/arhiva)
Tinja nada u uzvratu - Martina Novosel (J. PREKALJ/arhiva)

Porečke odbojkašice poražene su u slovenskom Kamniku od domaćeg Calcita u prvom susretu osmine finala Challenge Cupa. Nije to bila večer kakvu su priželjkivali u porečkim redovima, zajedno sa svojim mnogobrojnim poklonicima.

Jednostavno nije išlo, kao da se prepoznatljiva igra zametnula negdje među prtljagom. Tako su, kao i prije nešto više od mjesec dana u Hamburgu, Porečanke pustile i u ovom europskom gostovanju da domaćin vodi glavnu riječ i na kraju dođe do pobjede te pred uzvrat stekne veliku rezultatsku i psihološku prednost.

No, ne treba zaboraviti da se uzvrat igra u "Velom Joži", neosvojivoj tvrđavi, gdje je nedavno i Hamburg usprkos prednosti iz prvog susreta morao potpisati kapitulaciju. Možda sljedeće srijede ponovno bude susret nepreporučljiv za one slabog srca i slabih živaca.

Loše otvaranje utakmice od strane porečkih odbojkašica nakon 1:1 objeručke su prihvatile Slovenke i odjurile na 12:5. Uspjele su ipak Porečanke konsolidirati redove i počele sustizati protivnica te je nakon drugog tehničkog time-outa Miloš prošla protivnički blok za zaostatak od pet poena (16:11).

No, tih pet razlike bilo je do kraja prvog seta taman dovoljno domaćim odbojkašicama da ga bez nekog većeg stresa zaključe u svoju korist.

Najavljeno dizanje u igri igračica Miodraga Stojakovića koncem prve dionice nastavljeno je i u drugoj četvrtini, u kojoj su puno bolje krenule i držale korak s protivnicama te se igralo "poen za poen". Polovicu seta ipak su dobile slovenske predstavnice koje su kod vodstva 9:8 počele odvajanje i do 16. poena imale "plus šest". Do kraja seta rješenja za priključak i eventualni preokret nije bilo pa su Slovenke povele 2:0.

Početak trećeg seta nije obećavao ništa u korist porečkih odbojkašica. Krenule su ponovno loviti zaostatak, najprije su protivnice pobjegle na 7:2 pa na 10:5, a kad su došle na 16:9 uslijedio je "deja vu" iz prva dva seta i konačna 3:0 pobjeda Kamnika.

Prva utakmica osmine finala Challenge Cupa: Calcit Kamnik - Poreč 3:0 (25:18, 25:17, 25:18). SD Kamnik. Suci: Telo (Albanija) i Frigne (Njemačka).

CALCIT KAMNIK: Mori, Turnšek,Božić, Kavčić, Borko, Vrhovnik, Valenčić, Mori, Hribar, Jerala, Chakaruk, Šćuka.

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović, Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain, Sučić, Žužić, Novosel. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter