Politehnika mora stopirati izvođenje dva studija!

Politehnika ima prostore na pulskoj rivi, a ECPD u Flaciusovoj (M. ANGELINI)
Politehnika ima prostore na pulskoj rivi, a ECPD u Flaciusovoj (M. ANGELINI)

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta krajem siječnja izdalo je rješenje kojim nalaže Politehnici u Puli - Visokoj tehničko-poslovnoj školi da u roku od tri mjeseca obustavi sve svoje aktivnosti vezane za izvođenje preddiplomskih stručnih studija iz područja zdravstva za edukaciju viših medicinskih sestara-tehničara i fizioterapeuta.

Po nalazu Ministarstva, utvrđeno je da se na studij Zdravstvene njege i Fizioterapije već drugu godinu za redom upisuju studenti iako ne postoji dopusnica za rad te nije proveden postupak akreditacije.

Zbog toga ovi studiji nisu priznati u Hrvatskoj pa se za njih ne može izdati ni diploma koja bi bila važeća u našoj državi. No, dekan Politehnike Luciano Delbianco ne vidi ništa sporno u nalazu Ministarstva te kaže da se njime ništa neće promijeniti, odnosno da će se studij nastaviti izvoditi u Puli.

- Ministarstvo samo traži od Politehnike da ne sudjeluje u organiziranju i izvođenju studija, a mi to ionako više ne činimo. Politehnika i Europski centar za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih naroda (ECPD) imaju sporazum o suradnji u smislu da smo im ustupili dio prostora i referadu, dok ECPD nije imao svoj prostor; sada je ECPD samostalan i imaju zaposlenu osobu za studentsku referadu, a ja sam još samo nakratko dekan ECPD-a, kaže Delbianco. (piše Maša JERIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter