Policija "vreba" bicikliste u pješačkim zonama


"Najlakše je 'lupiti' po radničkoj klasi", tvrdi Puljanin koji je ogorčen što pripadnici prometne policije u ranojutarnjim satima između 6 i 8 sati kažnjavaju građane koji biciklima prolaze kroz centar grada. Kaže da unazad nekoliko dana policajci na motornim vozilima, ali i pješačkoj ophodnji, pojačano "vrebaju" Puljane na potezu kod Flanatičke ulice.

- Radi se mahom o domaćim ljudima koji ujutro biciklima odlaze na posao jer zbog gužvi ali i ušteda, koriste bicikl umjesto automobila. Nevjerojatno je da ih policija tako pomno "snima" no nisam primijetio da s istom pažnjom motre turiste koji svakodnevno voze bicikle po čitavom gradu i u pješačkim zonama, kaže građanin.

Veli da bi policija s istim entuzijazmom trebala krenuti u ophodnju i po ostalim turističkim mjestima po Istri gdje bi tvrdi "debelo" popunili proračun s obzirom na svakodnevni broj biciklista-turista koji voze kroz mjesto i u zonama rezerviranim za pješake.

Na upit koliko je domaćih, a koliko stranih vozača sankcionirano, odgovorila nam je iz Policijske uprave istarske Nataša Vitasović koja veli da su policijski službenici od 1.lipnja do danas sankcionirali šest vozača koji su se biciklom kretali pješačkom zonom u centru Pule. Istaknula je, pak, da nitko od njih nije novčano kažnjen već su im izdane mjere pisanog upozorenja, ne specificirajući koliko je stranih državljana dobilo to upozorenje. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter