Policija ne može pronaći Tanju Kovačić

Rijetka fotografija Tanje Kovačić iz 2006. godine
Rijetka fotografija Tanje Kovačić iz 2006. godine

Suđenje Tanji Kovačić (36) iz Višnjana nije održano jer se okrivljenica nije pojavila na pazinskom Općinskom sudu, a svoje opravdanje su sudu poslali njezini branitelji.

Kovačić se u ovom postupku sudi zbog kaznenih djela krivotvorenja isprava i prijevare u 14 slučajeva za novčani iznos od oko 5,3 milijuna kuna, koje je počinila u razdoblju od 2005. do veljače 2008. godine.

Protiv Kovačić se pored ovog vodi još najmanje četiri postupka za istovrsna djela te lažnog prijavljivanja djela. No, iako je protiv nje raspisana tjeralica ona je već dvije godine nedostupna sudskim, pravosudnim i policijskim organima, a neposredno prije početka glavne rasprave iz porečke policije su javili da Kovačić nije pronađena na adresi stanovanja.

Sutkinja Marina Buterin mogla je samo odgoditi glavnu raspravu. (M. SARDELIN)

Tanja Kovačić ipak u Istri?
Upitno je zašto policija do sada nije uhitila Tanju Kovačić budući da je viđena u šopingu u Puli i Rijeci te se očito nalazi na istarskom poluotoku.

Tim više što se, prema dobro upućenim izvorima, redovito javlja na liječničke preglede, a sama je njezina majka potvrdila na jednom od nedavno održanih sudskih ročišta da redovito dolazi kući po odjeću.


CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU. 


Podijeli: Facebook Twiter