Poetrio u Svetim srcima

Ansambl Poetrio u Svetim srcima (D. MEMEDOVIĆ)
Ansambl Poetrio u Svetim srcima (D. MEMEDOVIĆ)

Zanimljivu koncertnu-poetsku večer priredio je ansambl Poetrio iz Slovenije u izložbeno-galerijskom prostoru Svetih srca. Ansambl čine Em De Fer (glazba, vokal, klavir), Klara Stanič (klarinet), Mary Agnes Servatius (violončelo), Borut Novakovič (renesansna lutnja) i Žiga Šercer (udaraljke).

Poetrio je kvintet u kojem sviraju akademski glazbenici koji imaju hrvatske, srpske, slovenske, australske, američke i austrijske korijene. Studirali su u Tel Avivu, Londonu, Beogradu, Vicenzi i Grazu. Vole se zabavljati, svirati, vole improvizaciju i cijene kvalitetnu poeziju.

Oni su ne mnogobrojnoj, ali vrlo zainteresiranoj publici tijekom subotnje večeri svirali skladbe u kojima su ukomponirali i otpjevali haiku uratke Nenada Burgića "Jutro", "Cipele", "List", "Reka", "Drvo", "Cveće", "Vetar", "Kiša", "Ostrvo" i "Kamen".

Bila je to zanimljiva i drukčija poetsko-glazbena večer, gdje su uz sugestivne note na vrlo dojmljiv način pjevali taj trostih, što se silno dopalo nazočnoj publici.

I nakon što je službeni dio završen, oni su nastavili sa svojim glazbeno-poetskim programom uveseljavati nazočne, koji su tako prisustvovali novom načinu predstavljanja ovoga žanra. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter