Podignuta optužnica protiv dvojice dilera

(EPA)
(EPA)

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, pred Općinskim sudom u Puli podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana, Puljana Tea Straševića (43) i Gorana Frančule (38) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 
Prema navodima iz optužnice koja je objavljena na službenoj stranici Državnog odvjetništva, Straševića i Frančulu se tereti da su, u cilju daljnje neovlaštene prodaje, zajedno držali 2.120,8 grama heroina, te da je Strašević u četiri paketića držao još 7,41 grama heroina, a 38-godišnjak u dva paketića još ukupno 9,89 grama heroina. Frančuli se pak stavlja na teret da je, u istom cilju, u stanu koji je koristio u Zagrebu, držao 46,10 grama heroina. 
 
Kako smo već pisali, Strašević i Frančula uhićeni su početkom svibnja nakon što je 2,2 kilograma heroina pronađeno na poljoprivrednom zemljištu u okolici Pule, kod Premanturske ceste, u vlasništvu Tea Straševića.
U optužnici je predloženo da se Frančuli produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela bez mogućnosti jamstva, dok je Strašević u međuvremenu pušten iz istražnog zatvora uz jamstvo od 700.000 kuna uknjižbom zaloga na nekretninama u njegovom vlasništvu.
 
Za razliku od Straševića, Goranu Frančuli ovo nije prvi put daje umiješan u kaznena djela vezana za zloporabu droge. Posljednji je put bio uhićen sredinom veljače 2014. kada su uhićena i četvorica policajaca PU istarske. Riječki USKOK optužio je njih i još dvadesetak osoba s područja Istre i Rijeke za zloporabe položaja i ovlasti, neovlaštenu proizvodnju i promet dogama u sastavu zločinačkog udruženja, te primanje i davanje mita. Frančula je tada proveo oko dva mjeseca u pritvoru te je na slobodu pušten uz jamstvo. Ta optužnica USKOK-a dosad je dva puta bila pred optužnim vijećem riječkog Županijskog suda i do danas nije ni potvrđena. 
S obzirom na okolnosti kaznenog djela koje su počinili, Straševiću i Frančuli, ukoliko budu proglašeni krivima, prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15, odnosno od jedne do 12 godina zatvora. (M. VUKŠIĆ)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter