Počele prijave za pulsku Gitarijadu

Pulski Mortal Divinity nakon pobjede na prošlogodišnjoj Gitarijadi (Arhiva)
Pulski Mortal Divinity nakon pobjede na prošlogodišnjoj Gitarijadi (Arhiva)

Pulska Gitarijada, šesta nakon ponovnog pokretanja, održat će se 4. svibnja na Portatati u sklopu proslave Dana grada Pule, a natječaj traje do 20. travnja, objavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Rock caffeu.

Na natječaj se mogu javiti svi bendovi svih urbanih žanrovskih usmjerenja od metala, rocka, reggaea do elektronike i to isključivo autorski, rekla je Nataša Petrić Tasha, predsjednica Hrvatske glazbene unije podružnice Pula koja uz Rock caffe i podršku Grada Pule organizira manifestaciju. Kako kaže, može se eventualno tolerirati jedna obrada, ali naglasak je na autorskim stvarima, s tim da tekstovi mogu biti na hrvatskom i engleskom jeziku. Isto tako, bendovi do nastupa ne smiju imati objavljen službeni nosač zvuka.

Nagrade uključuju plaketu Gitarijade, promidžbu po lokalnim medijima i slanje na festivale te snimanje spota za pobjednički bend, što je novitet ove godine.

Prijave moraju sadržavati dvije snimke koje ne moraju biti profesionalne, nego mogu biti s koncerta ili probe, kratku biografiju benda, fotografiju grupe i obavezno kontakt, što neki, ističe Tasha, jednostavno zaborave. Mogu se poslati poštom ili osobno donijeti u Rock caffe, na adresi Scalierova 8, Pula.

Također, bendovi koji se prijavljuju moraju biti s područja Istre, eventualno netko iz Primorja, no ovo je ipak istarska Gitarijada.

- Mislimo da ima potrebe da se bendovi tako promoviraju, kazala je Tasha podsjetivši da je prošle godine stiglo 20-ak prijava, a žiri je za pobjednike, nakon nastupa, odabrao Mortal Divinity.

Mirko Mocko iz Rock caffea kazao je da će bendovi svirati na stepenicama kod Zlatnih vrata od 19 sati, a kao gosti nastupit će Postolar Tripper. Isto tako, u sklopu proslave Dana grada 30. travnja na Kaštelu u 21.30 nastupit će američki blues rock gitarist Eric Sardinas.

Prijave za Svjetski dan glazbe

Kao i prošle godine, i ove će se u Puli obilježiti Svjetski dan glazbe i to 21. lipnja a mogu se prijaviti svi bendovi i izvođači, neovisno o tome odakle dolaze i jesu li demo ili profesionalci. Prijave se mogu poslati na [email protected], a o manifestaciji će još biti riječi. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter