Pobjednički mikrofon "Pula pjeva" osvojili su…

Sky Leček Beever (D. ŠTIFANIĆ)
Sky Leček Beever (D. ŠTIFANIĆ)

Sky Leček Beever, Noemi Rojnić i Nicole Živolić pobjednice su 3. festivala "Pula pjeva" na kojem je pred prepunim Istarskim narodnim kazalištem nastupilo petnaest finalista u tri kategorije - mlađi i stariji osnovci te srednjoškolci.

Odluka je to stručnog žirija u kojem su bili sve eminentni glazbenici: Gabrijela Galant Jelenić iz grupe Nola, predsjednica žirija, te Sabina Vidulin i Sofija Cingula, docentice na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, zatim Franko Krajcar, kantautor i multiinstrumentalist, Elis Lovrić, akademska glumica i pjevačica, te Snježana Demarin, profesorica klavira u Srednjoj glazbenoj školi I. M. Ronjgova iz Pule. Sky Leček Beever osvojila je i publiku koja je, prvi put ove godine, birala najsimpatičnijeg izvođača.

U žiriju eminentni glazbenici

Svi četvero dobili su pobjedničke kipiće "Pula pjeva". Nagrade stručnog žirija - profesionalne mikrofone pobjednicima su predali i čestitali dogradonačelnica Elena Puh Belci i viša savjetnica za glazbenu kulturu i umjetnost Republike Hrvatske Anita Gergorić. Dječji gradski vijećnici prikupili su među publikom i prebrojali 460 važećih glasačkih listića, a nagradu publike - bluetooth zvučnike uručila je dječja gradonačelnica Pule Lara Kapeloto.

Audicije je u veljači u Društvu Naša djeca pohodilo 90-ak mladih pjevača, od kojih je 35 prošlo u polufinale te se u finale plasiralo sedam mlađih osnovaca i po četvero starijih osnovaca i srednjoškolaca. Svi polufinalisti koji nisu išli dalje a željeli su ostati u projektu, dobili su svoje mjesto u finalnoj večeri, kao back vokali ili su nastupili u revijalnom dijelu programa dok je trajalo žiriranje. Tada je na kazališnoj pozornici zapjevala i Lara Demarin, finalistica 1. festivala "Pula pjeva" koja se potom okušala i u "The Voiceu".

"Ovo je pravi dječji festival - tu djeca vode program, sviraju, pjevaju, sve uživo", kaže Irena Peruško, koja je uz prof. Tatianu Giorgi, idejna pokretačica ovog festivala čiji je pokrovitelj Grad Pula.

Učenici frizirali, šminkali, kuhali

Odličan voditeljski par bili su Lana Crnogorčić i Eric Skoko, koje je uigrala Jasna Šebelić, majka lanjske pobjednice koja se ove godine željela pridružiti karavani "Pula pjeva". Finaliste su pratili odlični instrumentalisti: kućni bend festivala iz studija Čarobna frula čine Toni Selaković i Petra Pralica na gitarama, Frank Kirin na bas gitari, Bojan Crnogorčić na bubnjevima, Anamarija Bukovnik na violončelu, a na klaviru pratila ih je Ema Ulemek, studentica Muzičke akademije u Puli. Vizualni identitet festivala potpisuje Oleg Morović. Za šminku i frizure svih sudionika pobrinule su se kozmetičarke i frizerke Strukovne škole u Puli, a laganu su im zakusku od plodova iz vlastitog vrta pripremili učenici Škole za odgoj i obrazovanje.

Podrška Luki Jovanoviću

Finale festivala "Pula pjeva" prenošeno je uživo na www.istralive.com pa ga je iz bolničkog kreveta pratio i Luka Jovanović. Njegovi roditelji te su večeri bili u INK-u, a organizatori su pozvali publiku i sudionike da se pridruže humanitarnoj akciji za Luku, koji je u Čarobnoj fruli svirao bubnjeve, a među finalistima ima i prijatelje. U foajeu kazališta prikupljale su se donacije. (D. PALIBRK, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter